Αναβάλεται η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ για την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος. Στην έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που προσδιόρισε για την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η  κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης, με στόχο να ξεκαθαρίσει η στάση του κόμματος ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και ως προς την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναβολή αποδόθηκε στην πολύωρη παρουσία του Π. Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής και τις καθυστερήσεις στη συζήτηση για την αναβάθμιση του προγράμματος των F-16.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση ήταν γνωστό ότι θα απουσίαζαν βουλευτές του κόμματος. Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά, ενώ απών θα ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η αναβολή της συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τις 14:00, όταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.