Τι καλύτερο υπάρχει από μια ζεστή σούπα για να μας ζεστάνει μετά από μία κουραστική και κρύα ημέρα; Η συνταγή μας είναι για μια θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με μοσχάρι, λαχανικά της εποχής και κριθαράκι.

Υλικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (ποντίκι ή σπάλα), σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

6 μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο, ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο

1 ζωμό βοδινού

1 φλ. κριθαράκι χονδρό

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (ή και 1 ώριμη ντομάτα)

8 φλ. ζεστό νερό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, που έχουμε θερμάνει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε και τον ζωμό, το κριθαράκι, τον πελτέ και 8 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιπέρι. Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο τριμμένο τυρί.