Ένα από τα σημεία που θα πρέπει να περιποιείται καθημερινά μια γυναίκα και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις και ενόψει των γιορτών είναι το πρόσωπό της. Αν το δέρμα σου είναι απαλό, καθαρό και σφριγηλό φαίνεσαι πιο όμορφη και ποιο νέα. Ωστόσο ακόμη και αν ξεχνιέσαι τις καθημερινές προλαβαίνεις κάτι να κάνεις ώστε τη βραδιά του ρεβεγιόν να λάμπεις.

Για αρχή φρόντισε να πίνεις περισσότερο νερό αυτές τις ημέρες ώστε να παραμείνεις ενυδατωμένη, αφού πιθανότατα θα καταναλώσεις αλκοόλ. Πιες νερό και ενδιάμεσα από το κρασί ή ότι άλλο πιεις μέσα στις γιορτές.

Τις ημέρες που απομένουν περιποιήσου όπως πρέπει το πρόσωπό σου, δηλαδή, πριν από τον ύπνο πλύνε το με ένα ήπιο καθαριστικό ή ζεστό νερό για να αφαιρέσεις τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ. Τοποθέτησε την κρέμα νύχτας κάνοντας ελαφρύ μασάζ ώστε και να απορροφηθεί καλύτερα αλλά και να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ενισχυθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και η αναζωογόνηση.

Κάνε μια περιποίηση προσώπου με μάσκες ομορφιάς σήμερα κιόλας και επανέλαβε την προηγουμένη του ρεβεγιόν, μετά από ένα αρωματικό αφρόλουτρο, που θα διώξει όλη την κούρασή σου.

Μια καλή απολέπιση πριν τον ύπνο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα ανανεώνεται γρηγορότερα.  Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα αργίλου  στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι ώστε να αφαιρέσεις μαύρα στίγματα και νεκρά κύτταρα.

Μπορείς να φτιάξεις scrub με βρώμη και χαμομήλι χτυπώντας  στο μπλέντερ 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι μαζί με 2 κουταλιές βρώμη, μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσέθεσε 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας και 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα. Άπλωσε το μείγμα για 5΄ στο πρόσωπο και, αφού στεγνώσει, αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό και βαμβάκι ή μαμβακερή πετσέτα.

Για κουρασμένα μάτια πολτοποίησε στο μπλέντερ το ένα τέταρτο από ένα μεγάλο αγγούρι. Ρίξτε το σε μπολ και ανακατέψτε το μαζί με 30 γρ. τζελ αλόης βέρα. Φύλαξε το μίγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες. Άπλωσε το μίγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια με βαμβάκι.

Για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους βάλε κάτω από τα μάτια σου υγρά φακελάκια τσαγιού. Εναλλακτικά, απλώστε πράσινο τσάι σε όλο σου το πρόσωπο ως toner 2 φορές την εβδομάδα. Ακόμη μπορείς να φτιάξεις ένα μίγμα από πατάτα την οποία θα πολτοποιήσεις στο μπλέντερ και στη συνέχεια θα μοιράσεις σε δύο κομμάτια γάζας δημιουργώντας μια κομπρέσα και θα την τοποθετήσεις στα μάτια σου για 20΄. Σκουπίσου με βαμβάκι.

Για ενυδάτωση και λάμψη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αβοκάντο. Πολτοποίησε μισό αβοκάντο, το οποίο μπορείς να ανακατέψεις με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακάτεψε καλά και τοποθέτησε το μίγμα στο πρόσωπο με ελαφρύ. Άφησε να δράσει για 15 λεπτά και πλύνε  το πρόσωπο μου με χλιαρό νερό.

Μπορείς να προμηθευτείς και από τα φαρμακείο μάσκες σε φύλλα με κολλαγόνο, για λάμψη,  κ.ο.κ. που βοηθούν πολύ.

Τέλος, απέφυγε το άγχος όσο περισσότερο μπορείς, καλόμαθε λίγο τον εαυτό σου φροντίζοντας να κοιμηθείς όσο χρειάζεται για να ξεκουραστείς, και αφού ετοιμαστείς φόρεσε το πιο γλυκό και λαμπερό χαμόγελό σου και απόλαυσε τη βραδιά.