«Μαύρη Παρασκευή» θα είναι η σημερινή για εκατομμύρια φορολογούμενους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και τη τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση  για τα τέλη κυκλοφορίας  και άλλες υποχρεώσεις.

Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος είναι συνολικού ύψους 1,1 δισ.  ευρώ για 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους,  η τρίτη από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ είναι ύψους 550 εκατ. ευρώ, ενώ  τα τέλη κυκλοφορίας που θα ακολουθήσουν είναι συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το star, όσοι δεν πληρώσουν την Παρασκευή θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 0,73% το μήνα, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα για ρύθμιση της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις ώστε να μην κινδυνέψουν και με κατάσχεση του ποσού από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,4 δισ. ευρώ. 510 εκατ. ευρώ  ειναι φόροι κλπ και περίπου ένα  δισ. ευρώ προέρχεται από… τέσσερις φορολογούμενους, προφανώς επιχειρηματίες που «βάρεσαν κανόνι» και δεν πλήρωσαν πρόστιμα, εισφορές κλπ.