«Η οικονομία βρίσκεται σε μία κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας,» τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε το Σάββατο στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αχαΐας, στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου της εφημερίδας, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Όπως προσέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «η χώρα επιτυγχάνει αχρείαστα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας, με το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή τις οφειλές των πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία να έχει εκτοξευθεί κατά 60% από το τέλος του 2014, απόδειξη ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών».

Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, σημείωσε ότι διαρκώς υποχωρεί, συμπληρώνοντας ότι «το κράτος χρωστάει διαρκώς στους Έλληνες πολίτες», ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είπε ότι «συνεχώς κατρακυλάει προς τα κάτω, προκειμένου να στηρίξει δήθεν ευεργετικές κυβερνητικές πολιτικές».

Σε αυτό το σημείο ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «ευτυχώς αυτός ο κύκλος, της αβεβαιότητας, των ιδεοληψιών και της αυταπάτης ολοκληρώνεται και ανοίγει με την ψήφο των πολιτών είναι ένας νέος κύκλος ευθύνης, ρεαλισμού και υπευθυνότητας». «Ανοίγει ένας νέος κύκλος με τη Νέα Δημοκρατία, με ένα ρεαλιστικό ολοκληρωμένο σχέδιο επίτευξης υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας καλών ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, καθώς και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» προσέθεσε.