Ducati, ΚΤΜ και άλλοι ευρωπαίοι κατασκευαστές μοτοσικλετών έχουν στα σκαριά τις ηλεκτρικές δίτροχες προτάσεις του. Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλα βήματα και αναμένεται την επόμενη δεκαετία να καθιερωθούν στη γκάμα των περισσότερων κατασκευαστών μοτοσικλέτας.

Η KTM, ένας από τους κατασκευαστές που βρίσκεται πάντα στην κορυφή της τεχνολογίας, διαθέτει γκάμα τριών μοτοσικλετών, οι οποίες κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Μια από τις εταιρείες που γλυκοκοιτάζει την ηλεκτροκίνηση είναι και η Harley. Η αμερικάνικη εταιρεία, που κάποτε έβλεπε ως …ιεροσυλία τις «οικολογικές μοτοσικλέτες» που δεν κάνουν θόρυβο, σήμερα, θέλει – και επιβάλλεται – να δει με άλλο μάτι την ηλεκτροκίνηση κάτω από τις σέλες των μοτοσικλετών της. Το Livewire φαίνεται ότι είναι το πρώτο της βήμα.

Πάντως, η απόφαση της Harley να εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικών μοντέλων μόνο κακό δεν θα της κάνει: Με γνώμονα ότι η αμερικάνικη φίρμα βλέπει τις πωλήσεις να μειώνονται σημαντικά, μια στροφή στις νέες, «καθαρότερες» μηχανολογικά τεχνολογίες ίσως να επέφεραν μελλοντικά το κοινό που της λείπει. Να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα αγοράς αναφέρει ότι η αγορά των ηλεκτρικών μοτοσικλετών θα γνωρίσει ανάπτυξη έως και 45% μέχρι το 2020.

 Στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έχει ποντάρει η KTM αλλά και η Ducati. Επίσης, πρόσφατα η  Vespa παρουσίασε την Elettrica ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Η καρδιά της ηλεκτροκίνητης Vespa Elettrica, παρέχει ανώτατη ισχύ 4kW, και επιτυγχάνει επιδόσεις σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό σκούτερ 50 κ.εκ.