Περιπετειώδης, ανήσυχος, ανεξάρτητος, δουλευταράς, ειλικρινής, φιλόδοξος και αισιόδοξος, ο Τοξότης είναι από τα πιο αγαπητά ζώδια (στη φωτό μια από τις καλύτερες δουλειές του Τοξότη Γούντι Αλεν, το «Manhattan»). Όχι μόνο επειδή με την συμπεριφορά του, που συχνά θυμίζει ατίθασο παιδί, σε κερδίζει, αλλά και επειδή λόγω του κυβερνήτη πλανήτη του στον Δία παράλληλα διαθέτει φιλοσοφικό πνεύμα, ευστροφία, μεγάλη επιθυμία για γνώση και επέκταση, και ότι βάζει στο μυαλό του το καταφέρνει.

Δεν αντέχει τη ρουτίνα, τους περιορισμούς και τη σοβαροφάνεια και το δείχνει με τρόπο, που ενίοτε παρεξηγείται από τους δήθεν τύπους του ζωδιακού κύκλου, γιατί λειτουργεί έξω από τις συνηθισμένες νόρμες.

Είναι πολύ πειθαρχημένος και δεν πείθεται εύκολα. Ακολουθεί τη διαίσθηση και το ένστικτό του και δεν επηρεάζεται από τους άλλους. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να του πει πως θα ζήσει. Πολλές φορές είναι κυκλοθυμικός, οξύθυμος και αθυρόστομος, αλλά σκυλί που γαβγίζει… δαγκώνει μόνο όταν του επιτεθείς! Κατακλύζεται από τα συναισθήματά του, παρόλο που δεν αφήνεται εύκολα σε αυτά, προτιμά να αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και με πρακτική προσέγγιση τα πράγματα.

Αν τον έχεις συνάδελφο ή εργοδότη σίγουρα περνάς καλά γιατί ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του, θα βάλει τις φωνές όταν πρέπει, αλλά θα κάνει και πλάκες, καθώς διαθέτει και χιούμορ, ενώ θα σου μεταδώσει την αισιοδοξία του και θα σου δώσει κουράγιο όταν χρειάζεται  Εάν είναι καλός σου φίλος, ενίοτε μπορεί να δυσκολεύεσαι να τον βρεις, ωστόσο όταν αυτό γίνει θα σου σταθεί.

Αν και εγωκεντρικός δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, κυρίως σκέφτεται όλους εκείνους, που θεωρεί κομμάτι της οικογένειάς του πέρα από τους δεσμούς αίματος, που τον συνδέουν μαζί τους.

Τι φέρνει ο Ήλιος στον Τοξότη

Κατά τα λοιπά σήμερα Πέμπτη καθώς ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Τοξότη, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας βοηθά να εστιάσουμε στην θετική ή αστεία πλευρά των πραγμάτων. Η ζωή είναι μια περιπέτεια, με καλές και δύσκολες στιγμές και σημασία έχει να τη ζεις, συντροφιά με τους αγαπημένους σου! Ίσως θελήσουμε να αποκτήσουμε καινούργιες γνώσεις και ενδιαφέροντα, ενώ πολλές θα είναι οι ιδέες και τα σχέδια για το μέλλον.

Περισσότερο ευνοούνται φυσικά οι Τοξότες, οι οποίοι έχουν τις ευλογίες των άστρων και τη δυνατότητα να ξανοιχτούν, να ρισκάρουν και να αποκτήσουν ό,τι θέλουν πολύ. Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες προς στιγμή θα αγανακτήσετε με το αλαλούμ στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή,  αλλά γρήγορα θα αρχίσετε να χαλαρώνετε και να το διασκεδάζετε. Ταύροι και Σκορπιοί γίνεστε πιο αισιόδοξοι, δεκτικοί και χαλαροί γεγονός που σας βοηθάει στις διάφορες επιδιώξεις σας.