Πλησιάζει τα 80 ο ντράμερ των Beatles. Αλλά έχει τριζόνια ο… Παραχώρησε συνέντευξη στο Rolling Stone και, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι απολαμβάνει το remastered «White Album» που ολοκλήρωσε πρόσφατα, ότι ετοιμάστηκε το καινούργιο coffee-table βιβλίο του με φωτογραφίες και ότι, τον Μάρτιο, ξεκινά τουρνέ με την All-Star Band για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματός του.

«Ξεκινάμε στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, και το καλοκαίρι είμαστε Αμερική» είπε για την επερχόμενη τουρνέ. «Έχω πολύ χρόνο και, κατά συνέπεια, μ’ αρέσει να παίζω. Και βεβαίως, μιας και είμαι ντράμερ, δεν μπορώ να βγω σόλο. Αν έπαιζα κιθάρα, πιθανά θα ήμουν τραγουδιστής folk και θα έβγαινα (στη σκηνή) κάθε μέρα» πρόσθεσε, γελώντας.

Για το άλμπουμ φωτογραφιών – τίτλος του είναι «Another Day in the Life» – εξήγησε ότι «έψαχνα στον υπολογιστή μου, χαζολογούσα στην πραγματικότητα, και πήγα στις φωτογραφίες. Τεμπέλιαζα, και λέω «εντάξει, ας κάνουμε ένα βιβλίο». Και διαλέξαμε τις φωτογραφίες».

Και είναι καταχαρούμενος με το remastered «White Album». Καινούργια μιξαρίσματα, 5.1 surround sound και τέσσερις επιπλέον δίσκοι με extras τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά. «Αν νομίζατε ότι είχαν κάνει φουσκάλες τα δάχτυλα του Σταρ στο «Helter Skelter», κάντε υπομονή μέχρι ν’ ακούσετε τη βερσιόν των 13 λεπτών» γράφει ο Ρομπ Σέφιλντ του Rolling Stone.

Για το πώς και έχει τόση ενέργεια στα 78 του, ο Ρίνγκο το μόνο που είχε να πει είναι ότι έχει προσωπικό τρέινερ και ότι «η δίαιτά μου είναι δίαιτα χορτοφάγου. Τρώω μπρόκολο σε κάθε γεύμα».