Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι, με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάπαρη.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα

ελαιόλαδο

2-3  κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

6-8 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες

½ φλιτζανιού κάπαρη, ξαρμυρισμένη

4-5 ντομάτες, χωρίς σπόρους ή φλούδες, ψιλοκομμένες

λίγο βούτυρο

1,2 κλωναράκια βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού αλατίσουμε τα φιλέτα μας ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα και να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη, και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και μαγειρεύουμε για δυο λεπτά περίπου ή μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Μπορείτε να συνοδέψετε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.