«Ακούσαμε από νομικούς και διαβάσαμε και τον νόμο που περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένες ρυθμίσεις και πολιτικά τοποθετούμενος είπα ότι εάν τίθεται τέτοιο ζήτημα κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Βουλής ότι «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές» και την αναφορά του κ. Βούτση σε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Γιατί βγάζει τέτοια νευρικότητα ο κάθε παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ ή εν προκειμένω ο πρόεδρος της Βουλής δεν το καταλαβαίνουμε. Εμείς κάναμε μία πολιτική δήλωση. Το γεγονός ότι βγαίνουν οι νομικές υπηρεσίες της Βουλής και λένε κάτι εμείς το σεβόμαστε, την ίδια αντίληψη κρατήσαμε και στη Διάσκεψη των προέδρων […] Ρωτήθηκα από δημοσιογράφο τι θα κάνουμε σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο διεκδίκησης αναδρομικών από βουλευτές και είπα ότι από εμάς κανείς πρώην βουλευτής δεν πρέπει να διεκδικήσει. Εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτό είναι κάτι το οποίο προκύπτει από τα νομοθετήματα που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος το προηγούμενο διάστημα και με βάση τις δικαστικές αποφάσεις και αυτό είναι κάτι το οποίο θα κρίνει η δικαιοσύνη. Μπορεί ενδεχομένως κάποιος πρώην βουλευτής κάποιου κόμματος να προσφύγει για να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού. Εμείς λέμε ότι όσον αφορά τον δικό μας χώρο, αυτό δεν πρέπει να γίνει», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων και με αφορμή την εκτίμηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση κινείται προσεκτικά στο εν λόγω θέμα ο κ. Χρηστίδης σχολίασε: «Εκτιμώ ότι τη σοφία η κυβέρνηση την απέκτησε πάνω στου κασίδη το κεφάλι, δηλαδή τον ελληνικό λαό, αφού τον χρέωσε με δύο επιπλέον σχέδια διάσωσης και προγράμματα που φτάνουν μέχρι το 2115, αφού αύξησε την έμμεση φορολογία σε όλη την καταναλωτική μας καθημερινότητα και αφού έχει μειώσει τις συντάξεις χηρείας, τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, έρχεται τώρα και διεκδικεί αυτό που η ίδια ψήφισε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Εμείς έχουμε ζητήσει την οριστική κατάργηση των μειώσεων των συντάξεων και έχουμε φέρει και πρόταση νόμου».

Ερωτηθείς σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει το δικό του πόρισμα, για τα δικά του στελέχη και διευκρίνισε: «Εμείς δεν θέλουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, θέλουμε μία εξεταστική επιτροπή, η οποία να βγάλει αλήθειες, να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο βαζάκι με το μέλι να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο δρόμος της ενοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων μέσω της διασποράς fake news είναι κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα. Το ζήσαμε πριν λίγες μέρες με το πρωτοσέλιδο εφημερίδας, που βγήκε και είπε ότι βρέθηκαν μετά από τα ειδική αποστολή της ελληνικής αστυνομίας 19 εκατ. ευρώ σε σπίτι στελέχους και η Ελληνική Αστυνομία βγήκε και είπε ότι ουδέποτε έκανε τέτοιου είδους επέμβαση κάπου με τέτοια αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στον έναν χρόνο από την ανάδειξη επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε: «Θυμόμαστε όλες αυτές τις ουρές αισιοδοξίας που σχηματίστηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό και είναι αυτό το οποίο μας δίνει τη μεγάλη δύναμη και επιβεβαιώθηκε και χθες, ότι η μεγάλη πλατιά κοινωνική βάση της παράταξης είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη για να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών ακριβώς, όπως έγινε στα χρόνια της μεταπολίτευσης με έκφραση το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε σχέδιο, πλαίσιο, πρόσωπα και αυτό θα βγάλουμε όλη την περίοδο μέχρι τις επόμενες εκλογές».