Τα  «19 εκατ. ευρώ  στην κρύπτη κατοικίας πολιτικού στο Ψυχικό»  είναι τα …πέντε εκατομμύρια ευρώ που κατέσχεσε τον Οκτώβριο του 2012 η ισπανική αστυνομία στην κατοχή της κινέζικης μαφίας! Κι ακριβώς δίπλα από τα λεφτά που υποτίθεται ότι ανήκουν στον έλληνα πολιτικό υπάρχουν περίπου 20 πολυβόλα….

Αυτό προκύπτει από την πρώτη  ανάλυση στοιχείων σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας το Σάββατο το πρωί ότι «την περασμένη Τρίτη το πρωί η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε μυστική επιχείρηση σε διώροφη κατοικία στην οδό Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό όπου ανακάλυψε, ύστερα από συμπλοκή από ιδιωτικούς αστυνομικούς, μία μυστική κρύπτη όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 19 εκατ. ευρώ». Με συνοδευόμενο ερώτημα αν αυτά τα χρήματα είναι του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

Για το δημοσίευμα αυτό που παρουσιάζει σειρά αναλυτικών πληροφοριών για τις κινήσεις των αστυνομικών υπήρξε διάψευση από την ΕΛ.ΑΣ. Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι  καμιά υπηρεσία της δεν πραγματοποίησε σχετική έρευνα.

Ομως φαίνεται ότι τα ερωτήματα που εγείρονται είναι περισσότερα.

Αρχικά για τη φωτογραφία από  το «κρυμμένο θησαυροφυλάκιο  του Ψυχικού» που παρουσίασε η εφημερίδα  διαπιστώνεται ότι προέρχεται από παρουσίαση της ισπανικής αστυνομίας  στις 19 Οκτωβρίου 2012 που οδήγησε  στην σύλληψη 74 ατόμων που κατηγορούντο για ξέπλυμα χρήματος και στην κατάσχεση 202 αυτοκινήτων. Ολοι  συμμετείχαν σε τοπική κινέζικη μαφία.

Ωστόσο αστυνομικοί και νομικοί διατυπώνουν κι άλλα ερωτήματα για το αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας αφού ούτε ο ίδιος ο υπουργός αλλά και κανένα μέλος της οικογένειας Τσοχατζόπουλου δεν φαίνεται να είχαν κατοικία στην οδό Ζαλοκώστα. Επιπλέον κάτοικοι στην οδό Ζαλοκώστα δηλώνουν άγνοια για τα μνημονευόμενα.

Επίσης, από τον φάκελο της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου κι από τις σημειώσεις του που είχαν βρεθεί στο γραφείο του στη οδό Δόμνα Τράκα φαινόταν να πιέζει για την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού από πρώην συνεργάτη του, η έλλειψη του οποίου του δημιουργούσε «μεγάλο οικονομικό πρόβλημα». Κάτι που πιθανόν δεν θα συνέβαινε αν είχε αυτό το κρυμμένο τεράστιο ποσό, όπως σημειώνεται στο εν λόγω ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η εφημερίδα σε νεώτερο κείμενό της αναφέρει ότι θα επανέλθει με νεώτερα άγνωστα στοιχεία που θα επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της για τον εντοπισμό του «μυστηριώδους θησαυροφυλακίου»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από