Φραστική αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με το δημάρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της κάτω διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το thesival.gr μετά το τέλος της ομιλίας της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, στο βήμα πήγε ο κ. Σπίρτζης, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε τη θέση του στο βήμα στο δήμαρχο, με τον κ. Κυριζόγλου να λέει: «Αν δεν το ζητούσα, δεν θα με καλούσατε στο βήμα».

Ο υπουργός Υποδομών πήρε το λόγο μετά το δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μίλησε για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου με υπαιτιότητα, μεταξύ άλλων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κυρίζογλου αντέδρασε λέγοντας: «Είσαι προκλητικός. Λες ψέματα».

Ο δήμαρχος από την πλευρά του υποστήριξε πως η καθυστέρηση οφείλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι κράτος και όχι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή τον Δήμο που είναι η Αυτοδιοίκηση, λέγοντας: «Αυτό προς διευκρίνηση».

Ωστόσο το επεισόδιο έλεηξε με τον δήμαρχο να καλεί τον Υπουργό να πιούν καφέ σε γνωστό ξενοδοχείο, που βρίσκεται κοντά στο έργο, σύμφωνα με το thestival.gr.