Την εκτίμηση ότι «έγινε συναλλαγή ανάμεσα στις δυο πλευρές» διατύπωσε σε συνέντευξή του στον τ/σ Σκάι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτηθείς για τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε την ουδετερότητα στον κ. Τσίπρα και έτσι η Ορθόδοξη Εκκλησία παύει να είναι η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος και οι μητροπολίτες πήραν την αυξημένη εξουσία επί των απλών κληρικών και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της κάθε Μητρόπολης», προσθέτοντας ότι ο απλός κλήρος θα πρέπει να υπακούει στον κάθε μητροπολίτη, διαφορετικά μπορεί και να απολύεται.

«Φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι η συμφωνία αυτή επιδιώκει να «ξεδοντιάσει» την Εκκλησία και κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι η Ένωση Κεντρώων» είπε ο πρόεδρος του κόμματος και προσέθεσε: «Αυτοί που πολέμησαν το 1821 ίδρυσαν ένα ελληνορθόδοξο κράτος, ας μην το ξεχνάμε αυτό».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο έλεγχος των οικονομικών των Μητροπόλεων πρέπει να γίνεται από μεικτή επιτροπή κληρικών και λαϊκών δια κληρώσεως, έτσι ώστε να υπάρχει δικλίδα ασφαλείας και να μην υπάρχουν σκιές στα οικονομικά της Εκκλησίας.

Ερωτηθείς για το θέμα των αναδρομικών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Όσοι υπόσχονται ότι θα δοθούν 12 δισ. ευρώ για αναδρομικά στους συνταξιούχους, τους πουλάνε εκδούλευση και δεν τους λένε την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός έκανε εννέα χρόνια θυσίες για να γυρίσουμε στο 2008; Αυτή η συμπεριφορά είναι μια πολιτική απάτη».

Τέλος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Λεβέντης είπε ότι «οι κυβερνόντες αγαπούν τόσο πολύ την εξουσία και την καρέκλα τους που αν την χάσουν θα πάθουν έμφραγμα».