Μια ζεστή κοτόσουπα τώρα που άρχισαν οι ιώσεις και τα κρυώματα είναι ιδανική. Η συνταγή μας αφορά την παραδοσιακή κοτόσουπα αυγολέμονο.

 

Υλικά

1 κοτόπουλο 1-1,5 κιλά κομμένο σε μερίδες

3-4 κρεμμύδια, σε μεγάλα κομμάτια

2-3 καρότα σε μεγάλα κομμάτια

δάφνη

θυμάρι

150 γραμμάρια ρύζι γλασέ

2-3 αβγά

1-2 λεμόνια

κορν φλάουρ

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει, ξαφρίζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει επί 30 λεπτά περίπου προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα κρεμμύδια και τα καρότα, το θυμάρι και τη δάφνη. Αφήνουμε και το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε χωριστά από το κοτόπουλο. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στη φωτιά και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, το οποίο ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ανακατεμένο με νερό για να αποκτήσει η σούπα μας την πυκνότητα που θέλουμε και βράζουμε για ακόμη δυο λεπτά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού.  Τοποθετούμε τους κρόκους των αβγών σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα ώστε να σπάσουν. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα ζωμό και ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους ενώ παράλληλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού ρίξουμε αρκετή ποσότητα ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι να πήξει λίγο ακόμη η σούπα από τους κρόκους. Προσθέτουμε το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση εφόσον χρειάζεται.