Η γιορτή των μασκαράδων που ταξιδεύει από την Αμερική σε όλο τον κόσμο, έφτασε και στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, γιορτάζεται το Halloween. Η Google αποφάσισε να γιορτάσει την πολυαναμενόμενη νύχτα τρόμου με ένα doodle, λίγο πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα που έχει σχεδιάσει μέχρι στιγμής. Εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το πρώτο διαδραστικό παιχνίδι Doodle.

Κάθε παίκτης μεταμορφώνεται σε ένα φάντασμα και ξεκινάει μια μάχη συνεργασίας και ανταγωνισμού για το ποιος θα καταφέρει να συλλέξει τις περισσότερες κινούμενες φλόγες πριν να φύγει το φεγγάρι. Ωστόσο το παιχνίδι δεν είναι τόσο απλό, κρύβει αναπάντεχες εκπλήξεις και ανατροπές για τους παίκτες.

Τι είναι το Halloween

Το Halloween είναι μια γιορτή μασκαράδων. Πάντα τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, μικροί και μεγάλοι μεταμφιέζονται και τριγυρίζουν στα σπίτια της γειτονιάς, συλλέγοντας γλυκά, ενώ ρωτούν τους οικοδεσπότες τη γνωστή σε όλους φράση «φάρσα ή κέρασμα» (trick or treat).

Στην περίπτωση που κάποιος δεν δεχτεί να δώσει γλυκό στους μικρούς μεταμφιεζόμενους, τότε εκείνοι αναγκάζονται να οργανώνουν μια τρομακτική φάρσα εναντίον του.

Πρόκειται για μια γιορτή που ταξιδεύει από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να γιορτάζουν εξίσου το Halloween, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Το Halloween, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του κάτω κόσμου. Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια «γέφυρα» ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε σε μέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών.

Ο στολισμός του Halloween περιστρέφεται γύρω από τις περιβόητες κολοκύθες, όπου πάνω τους χαράζονται τρομακτικές μορφές κι εκφράσεις.