Η DS, η θυγατρική φίρμα του Ομίλου PSA, παρουσίασε το νέο της μοντέλο, το DS3 Crossback, που θα κερδίσει το κοινό του, τόσο με την ξεχωριστή εμφάνιση όσο και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες. Επίσης, είναι το μοντέλο που κερδίζει πόντους χάρη στο γεγονός ότι προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,1μέτρα, διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση, με διχρωμία, που θα είναι παρούσα σε όλες τις εκδόσεις. Στο εσωτερικό οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για μια οικογένεια, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι στα 352 λίτρα.

To νεανικό σε εμφάνιση DS 3 Crossback πατάει στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform). Θα διαθέτει μοτέρ βενζίνη τρικύλινδρα, σε τρεις εκδόσεις, 100, 130 και 155 ίππων, ενώ ο νέος ντίζελ BlueHDi 1.5 λτ. είναι 100 ίππων. Τις εντυπώσεις στη γκάμα των μοτέρ κερδίζει ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων με ροπή 260 Nm, που χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο εξασφαλίζει, μετά από μια πλήρη φόρτιση, αυτονομία 300 χιλιομέτρων .

Οι μπαταρίες απαιτούν φόρτιση πέντε ώρες σε Wall box 11kW, ενώ μέσω ταχυφορτιστή μπορεί μέσα σε 30 λεπτά να έχει επιτευχθεί φόρτιση του 80% των μπαταριών. Το ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-TENSE επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα.