Ένα εύκολο στην παρασκευή γλυκό με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες, που καταναλώνεται ευχάριστα, χωρίς ενοχές.

Υλικά

1 κιλό καρότα

3 πορτοκάλια ακέρωτα, για τη φλούδα τους

300 γραμμάρια ζάχαρη

250 γρ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μπλέντερ τα καρότα και το ξύσμα από τις φλούδες των πορτοκαλιών. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα της καρύδας και το μίγμα των καρότων με το ξύσμα πορτοκαλιών. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, προσέχοντας να μην κολλήσει το μίγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία κυλάμε μέσα στην υπόλοιπη καρύδα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή – μία ώρα, ώστε να σφίξουν. Απολαύστε τα.