Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσουν συνολικά τέσσερις άνδρες: Πρόκειται για έναν 36χρονο, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών, έναν 30χρονο, στον οποίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, αλλά κι έναν 28χρονο.

Ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος παρά το ότι είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, καθώς, μετά τη δίκη, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον 28χρονο πρωτόδικης απόφασης.

Εξάλλου, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσει κι ένας 38χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για συμπλοκή.

Ο αείμνηστος Κώστας Κατσούλης άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014, έπειτα από άνιση «μάχη» που έδωσε για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο αδικοχαμένος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς είχε δεχθεί την θανάσιμη στη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στη Νέα Αλικαρνασσό, σε παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο, στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

«Ρεκόρ βαρβαρότητας από τους κατηγορούμενους και ρεκόρ …κράσης ο αδερφός μου. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι στον αυχένα μπρος πίσω επί σαράντα δευτερόλεπτα, είπε στην κατάθεση του ο αδερφός του θύματος¨, επικαλούμενος περιγραφές αυτoπτώνν μαρτύρων.

«Τον χτυπούσαν ακόμη κι όταν έπεσε κάτω.τον λιντσάρανε», είπε ο αδερφός σε μία συγκλονιστική κατάθεση.

Να σημειωθεί ότι δεν έχουν έρθει κάποιοι μάρτυρες από τον Πειραιά και αναμένεται να έρθουν την προσεχή Τετάρτη.