Ένα πεντανόστιμο και πολύχρωμο πιάτο, με γκουρμέ πινελιά, που μπορείτε να απολαύσετε τις καθημερινές, αλλά να σερβίρετε και σε γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

2 φιλέτα ψαρονέφρι

1 γλυκιά πιπεριά κίτρινη

1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη

1 πράσο

4 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

½ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι

2 κ.σ. μέλι

1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

λίγο δενδρολίβανο

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι ρύζι basmati

1 ½ κ.σ βούτυρο

2 φλιτζάνια ζωμό

2 γαρύφαλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -180 βαθμούς C. Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε προκειμένου να κολλήσουν πάνω τους τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι που έχει ζεσταθεί και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν. Σβήνουμε με το κρασί, κάνουμε ένα γύρισμα στο κρέας μας  και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, το βάζουμε σε ταψάκι και στον φούρνο και το ψήνουμε για άλλα 20′. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και σε λεπτές ροδέλες το πράσο. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μας καθώς παίρνουν μια βράση. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το πράσο και ανακατεύουμε έως ότου δεθούν με τη σάλτσα, χωρίς να παραβράσουν, καθώς τα θέλουμε τραγανά. Αν το μίγμα είναι αραιό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Στο μεταξύ πλένουμε το ρύζι για να φύγει το άμυλο και το σοτάρουμε σε τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον ζωμό μας, προαιρετικά δύο γαρίφαλα, και μια πρέζα αλάτι, και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και αποσύρουμε από την φωτιά. Στη συνέχεια βγάζουμε το ψαρονέφρι από τον φούρνο και το κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σερβίρουμε τοποθετώντας από κάτω το ρύζι και από πάνω το κρέας, που περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα. Καλή όρεξη!