Παρόλο, που οι γιαγιάδες μας δεν διέθεταν, τα καλλυντικά των ημερών μας, ήταν λαμπερές και όμορφες, καθώς περιποιούνταν επιδερμίδα και όχι μόνο, με συνταγές που έφτιαχναν από υλικά που είχαν στην κουζίνα τους, όπως ελαιόλαδο, μαγειρική σόδα, ζάχαρη και λεμόνι. Μάθαμε κάποια από τα μυστικά της γιαγιάς και λέμε:

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα και το φαγητό μας. Mπορείς να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο αντί για ενυδατική κρέμα (πρωί-βράδυ). Επίσης αν ταμπονάρεις απαλά με βαμβάκι το πρόσωπό σου και το αφήσεις για λίγη ώρα, κάνει πολύ καλό, και βελτιώνει ουλές και σημάδια. Ενδείκνυται και για τα χείλη (σκασμένα ή μη). Αρκεί μια μικρή ποσότητα λίγο πριν κοιμηθείς για να κάνει τη δουλειά του και να φαίνεται σαν να έχεις βάλει lip gloss. Μπορείς να εφαρμόζεις λίγο ελαιόλαδο  και στα νύχια σου και στα πετσάκια για να τα κάνεις να φαίνονται και να είναι πιο υγιή.

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται στα γλυκά και όχι μόνο. Με αντιμικροβιακή δράση, σε βοηθά να διατηρήσεις δροσερή αναπνοή αν κάνεις στοματικές πλύσεις με μίγμα νερού και δυο κουταλιές μαγειρικής σόδας, και παράλληλα ένα λευκό χαμόγελο αν τη βάλεις πάνω από την οδοντόκρεμα σου, πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου. Επανέλαβε 1-2 φορές την εβδομάδα. Επίσης μπορείς να αναμείξεις μαγειρική σόδα με αλάτι και να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου.

Ζάχαρη και λεμόνι για peeling κι αντιγήρανση. Φτιάξε scrub για το πρόσωπό σου που έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού περιέχει ζάχαρη που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και λεμόνι που βοηθά στο peeling. Έτσι η ενυδατική σου θα εισχωρήσει καλύτερη στην επιδερμίδα και θα σου χαρίσει απαλή και λεία επιδερμίδα.

Η πατάτα εκτός από πεντανόστιμη είναι σούπερ καθαριστικό του δέρματος. Τρίψε απαλά μια ωμή καθαρισμένη πατάτα στο πρόσωπό σου το πρωί και έπειτα το βράδυ. Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σου και αφαιρεί τα μαύρα στίγματα. Βοηθά και αν έχεις ακμή!

Το ψυγείο δεν είναι μόνο για τα τρόφιμά μας. Μπορείς εκεί να τοποθετείς την ενυδατική σου κρέμα και όχι μόνο. Αφού ξεβαφτείς όσο πιο καλά γίνεται, μια διαδικασία απαραίτητη για να φύγουν ρύποι, make up και μάσκαρα, εάν εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα, την οποία έχεις στο ψυγείο, θα έχει διπλή δράση στο δέρμα σου. Και ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα.

Η βαζελίνη βοηθά να αποκτήσεις μαλακά πόδια. Πριν κοιμηθείς και αφού έχεις κάνει ντους ή ποδόλουτρο, εφάρμοσε λίγη ποσότητα στα πέλματά σου και μετά βάλε καλτσάκια. Όταν ξυπνήσεις θα νιώσεις τα πόδια σου πιο μαλακά από ποτέ. Αναμεμιγμένη με λίγη ζάχαρη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για τα χείλη σου.