Μακραίνει ο κατάλογος των υπόπτων που θα κληθούν να καταθέσουν για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους. Την Τρίτη στον εισαγγελέα προσήλθαν οι 21 ύποπτοι οι οποίοι και πήραν προθεσμία να απολογηθούν, ενώ από τις απαντήσεις που θα δώσουν θα κριθεί αν θα καταστούν κατηγορούμενοι ή όχι.

Πλην των 21 εμπλεκομένων οι οποίοι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης θα λογοδοτήσουν ακόμα οκτώ άτομα. Πρόκειται για αξιωματικούς της πυροσβεστικής και του στρατού καθώς και για τον 65χρονο που φέρεται να έβαλε την μοιραία πυρκαγιά κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και θα κληθούν να μελετήσουν τις 6.000 σελίδες της δικογραφίας είναι η η περιφερειάρχης Αττικής Ρενα Δούρου, ο δήμαρχος Ν. Μάκρης Ηλίας Ψινάκης, οι πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Κ. Τσουβάλας και Σ. Τερζούδης καθώς κι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκης.

Αν και δεν αποκλείεται να ζητηθεί παραπάνω χρόνος, αυτή τη στιγμή οι προθεσμίες που δόθηκαν είναι από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Στους 21 «υπόπτους» για σημαντικά λάθη και παραλείψεις που μπορεί να οδήγησαν στην εκατόμβη θυμάτων είναι σημαντικοί αξιωματούχοι. Εκτός του ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής, στην ίδια λίστα φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ο προϊστάμενος του επιχειρησιακού κέντρου της Πυροσβεστιής, υπεύθυνος του «199» της Πυροσβεστικής, αλλά και αξιωματούχος του επιχειρησιακού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας. Οπως και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που κατέχουν κρίσιμα πόστα στις υπηρεσίες της Ανατ. Αττικής, στη Ν. Μάκρη αλλά κι υπεύθυνος των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Αττική. Με ορισμένους από τους υπόπτους να έχουν ήδη δώσει τους τελευταίους μήνες σχετικές καταθέσεις όπου αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε λάθη.

Εξηγήσεις θα δώσει και ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχε σε αστυνομικές επιχειρήσεις για τη διάσωση πολιτών στην περιοχή καθώς κι άλλος αξιωματικός που συμμετείχε στην διευθέτηση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Μαραθώνος, τις ώρες που πλησίαζε το πύρινο μέτωπο. Η κλήση τους φέρεται να στηρίχθηκε σε μηνύσεις συγγενών θυμάτων και καταγγελίες ότι τμήμα της κυκλοφορίας οχημάτων της λεωφόρου Μαραθώνος διοχετεύθηκε προς την περιοχή του Ματιού.