Θύμα δύο απατεώνων, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, είχε πέσει ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Ο λόγος για έναν 61χρονο Έλληνα και μία 39χρονη Κενυάτισσα, οι οποίοι αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εύπορους ανθρώπους με το πρόσχημα των ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του δίδυμου.

Σύμφωνα με το gazzeta.gr, μετά από ενδελεχή έρευνα κατόρθωσαν να «δέσουν» την υπόθεση και να προχωρήσουν στη σύλληψη του 61χρονου και της 39χρονης, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Το δίδυμο εμφανίζονταν στα υποψήφια θύματα τους ως εύποροι επιχειρηματίες και τους έπειθαν με διάφορα τεχνάσματα να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση. Το πρόσχημα ήταν τα σημαντικά κέρδη μέσω ευκαιριακών επενδύσεων στο Χρηματιστήριο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Μάλιστα, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους ότι είναι ιδιαίτερα εύποροι, προφασίζονταν ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές. Ένα ακόμη τρικ που χρησιμοποιούσαν είναι ότι για να διαβεβαιώσουν περί της ασφάλειας των υπό επένδυση χρημάτων τους, έδιναν στα υποψήφια θύματα ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν… αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στη Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2018, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στα 135.000 ευρώ. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, που πείστηκε και έδωσε 60.000 ευρώ.

Το δεύτερο θύμα είναι μία ηλικιωμένη κυρία η οποία είχε ερωτευτεί τον 61χρονο και αυτός το εκμεταλλεύτηκε αποσπώντας της μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να κατέθεσε κατά την προανάκριση ότι όσα κατήγγειλε η γυναίκα είναι ψέματα, επειδή την απέρριψε ερωτικά.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα. Επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.