Πριν από 17 χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 το Μανχάταν καλύπτεται από ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης, οι Δίδυμοι Πύργοι γκρεμίζονται, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανάμεσα στα απομεινάρια και ο κόσμος αλλάζει.

Αεροπειρατείες σε τέσσερα αεροπλάνα, δύο της American Airlines και δυο των United Airlines έγιναν οι υπαίτιοι για την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων, των ψηλότερων κτιρίων της Νέας Υόρκης.

Το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 11 της American Airlines από Βοστόνη για Λος Άντζελες πέφτει επάνω στο Βόρειο Πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των ορόφων 93 και 99. Μόλις ένα τέταρτο αργότερα, η πτήση 175 της United Airlines πέφτει πάνω στο Νότιο Πύργο. Η συντριβή του μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο.

Λίγο αργότερα, ένα ακόμη αεροπλάνο της πτήσης 77 της American Airlines πέφτει επάνω στο Πεντάγωνο, ενώ ένα τέταρτο μετά η πτήση 93 της United Airlines συντρίβεται σε ανοιχτό χώρο στη Πενσυλβάνια. Αργότερα ανακοινώθηκε πως η πτήση ενδεχομένως να κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με στόχο το Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φτάσει το αεροπλάνο στον επιθυμητό στόχο οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που επιχείρησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Μετά από μια ώρα ο Βόρειος Πύργος καταρρέει και μισή ώρα μετά ακολουθεί και ο Νότιος. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους καλεί τον κόσμο να συμμαχήσει μαζί του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία της πολιτικής αεροπορίας διατάζει το κλείσιμο των αεροδρομίων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη κλείνουν τα λιμάνια, οι γέφυρες και τα τούνελ. Ακολουθεί η εκκένωση του Λευκού Οίκου, του Καπιτωλίου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όλων των Ομοσπονδιακών κτηρίων των ΗΠΑ.

Η λίστα των θυμάτων είναι μακριά. Εκτός από τους 19 αεροπειρατές, νεκροί πέφτουν περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους αντέδρασαν και πραγματοποίησαν εισβολές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.