«Έχουμε όλα τα επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι συντάξεις το 2019» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος ενώ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως «αν περικόψει τις ασφαλιστικές εισφορές, όσο λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι, με βάση τη μνημονιακή δέσμευση για τη συνταξιοδοτική δαπάνη, τότε θα υπάρξει κατ’ ανάγκην δραματική περικοπή των συντάξεων. ο δρόμος που δείχνει η ΝΔ είναι για συντάξεις Βουλγαρίας, 250 ευρώ».

«Τείνουμε για ρεκόρ πλεονασμάτων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το 2018, έχουμε πολλαπλάσια απόδοση, τέτοια που μας επιτρέπει να μην κάνουμε την περικοπή. Είναι ζήτημα κεντρικού σχεδιασμού, αν για ένα μέρος θα ισχύσει η περικοπή, για να πάνε τα χρήματα υπέρ των ασθενέστερων» διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό πυλώνα στην ασφάλιση που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Ποιοι μπορούν να πληρώνουν ιδιωτική εταιρεία για την ασφάλισή τους; Πολύ λίγοι και πλούσιοι. Προαιρετική ασφάλιση δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμά μας που την ορίζει ως καθολική και υποχρεωτική».

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι εντός του Σεπτεμβρίου, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, θα βγουν οι πρώτες αποφάσεις για όσους έχουν μπλοκάκι και οφείλουν εισφορές. «Θα διαγραφούν οφειλές που δεν ήταν υποχρωτικές, αλλά καταλογίστηκαν, λόγω στρέβλωσης του συστήματος» συμπλήρωσε.