Το CNN απέσυρε επεισόδια της εκπομπής του Άντονι Μπουρντέν, «Anthony Bourdain: Parts Unknown», στα οποία εμφανίζεται η Άζια Αρτζέντο μετά τις καταγγελίες εναντίον της ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Αρτζέντο, σύντροφος του διάσημου σεφ και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια της δημοφιλούς σειράς και σκηνοθέτησε ένα τρίτο.

Εκπρόσωπος του CNN επιβεβαίωσε στο BuzzFeed News ότι και τα τρία επεισόδια αφαιρέθηκαν από την υπηρεσία streaming του CNN, CNN Go, λόγω των ισχυρισμών κατά της Αρτζέντο.

«Υπό το πρίσμα των πρόσφατων ειδήσεων για την Άζια Αρτζέντο το CNN θα διακόψει την προβολή των προηγούμενων επεισοδίων του «Parts Unknown», στα οποία εμφανίζεται, μέχρι να υπάρξει νεότερη εξέλιξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου στο BuzzFeed.

Η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο κατηγορήθηκε από τον νεαρό ηθοποιό Τζίμι Μπένετ για σεξουαλική επίθεση, όταν εκείνος ήταν 17 ετών και εκείνη 37 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η ηθοποιός, από τις πρώτες που κατήγγειλε τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση, κατέβαλε χρήματα στον Τζίμι Μπένετ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Καλιφόρνια το 2013.

Ως παιδί ο Μπένετ υποδύθηκε τον γιο της Αρτζέντο στην ταινία «The Heart Is Deceitful Above All Things», στην οποία η ηθοποιός είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Στο άρθρο, ο συντάκτης του οποίου επικαλείται έγγραφα που εστάλησαν στην εφημερίδα από μια μη κατονομαζόμενη πηγή, αναφερόταν ότι προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή του Αμερικανού ηθοποιού η Αρτζέντο του κατέβαλε το ποσό των 380.000 δολαρίων.

Η Ιταλίδα ηθοποιός αρνήθηκε «οιαδήποτε σεξουαλική σχέση» με τον καταγγέλλοντα, με δελτίο Τύπου που εστάλη στα ΜΜΕ και ανέφερε, πως ο Άντονι Μπουρντέν φέρεται να ήταν εκείνος που πλήρωσε 380.000 δολάρια στον Τζίμι Μπένετ.

«Ο Μπένετ γνώριζε ότι ο σύντροφός μου, Άντονι Μπουρντέν, είχε πολλά χρήματα και ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στο κοινό. Ο Άντονι δέχτηκε να δώσει τα χρήματα προκειμένου να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα και επέμενε να διευθετηθεί το όλο ζήτημα ιδιωτικά, κάτι που ήθελε και ο ίδιος ο Μπένετ» υποστήριξε.