Ο βρετανός τραγουδιστής Κλιφ Ρίτσαρντ ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή στο μουσικό στερέωμα με την κυκλοφορία τον Νοέμβριο του πρώτου του δίσκου εδώ και 14 χρόνια που θα έχει τίτλο «Rise Up».

Ο βετεράνος τραγουδιστής, ο οποίος απέσπασε πρόσφατα ένα σεβαστό ποσό αποζημίωσης έπειτα από δικαστική απόφαση σε μια υπόθεση κατά του BBC για παραβίαση της ιδιωτικότητάς του, περνά μέρες ολόκληρες στο στούντιο για την ηχογράφηση των νέων τραγουδιών που πολλοί παρουσιάζουν ως έναν δίσκο της επιστροφής στις ρίζες.

Ο 77χρονος Ρίτσαρντ έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά την 60ή επέτειο της κυκλοφορίας του πρώτου του σινγκλ «Move It» και δήλωσε ότι ο τίτλος του δίσκου παραπέμπει στην κακή περίοδο που πρόσφατα βίωσε.

Τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απεφάνθη ότι το BBC παραβίασε την ιδιωτικότητα του διάσημου τραγουδιστή μεταδίδοντας τηλεοπτικά μια αστυνομική έφοδο στο σπίτι του τον Αύγουστο του 2014, κάτι για το οποίο ο Ρίτσαρντ εθίγη και προσεβλήθη ιδιαίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε. Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 210.000 στερλινών (περίπου 232.000 ευρώ) υπέρ του Ρίτσαρντ.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε ανήλικο. Οι εισαγγελείς αποφάνθηκαν στη συνέχεια ότι ο τραγουδιστής, που δεν έπαψε να δηλώνει αθώος, δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

«Διάλεξα ως τίτλο του δίσκου το ‘Rise Up’ γιατί έπειτα από μια κακή περίοδο που πέρασα, κατάφερα να σταθώ όρθιος και να βγω από αυτόν τον βάλτο» τόνισε.

«Μου αρέσουν οι στίχοι ‘Αυτοί ποτέ δεν θα με κάνουν να καταρρεύσω, δεν θα με ρίξουν, ξέρουν ότι θα σηκωθώ και θα αισθανθώ πιο δυνατός’. Είναι σημαντικό να τραγουδώ στίχους που τους αισθάνομαι βαθιά», πρόσθεσε.

Ο Ρίτσαρντ που είναι γνωστός για τα τραγούδια «Summer Holiday», «Living Doll» και «Devil Woman», ηχογράφησε επίσης ένα ντουέτο με την Ολίβια Νιούτον Τζον για τον δίσκο.