Στη στόχευση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ώστε η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στην απασχόληση , στο εισόδημα και την καθημερινότητα των πολιτών αναφέρθηκε πριν από λιγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην διάρκεια της  τελετής  παράδοσης-παραλαβής για τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην πραγματικότητα λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε αυτό έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας» δήλωσε. Μάλιστα υπογράμμισε ότι  οι αλλαγές που έγιναν συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού ενώ τόνισε ότι  «στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομίας δεν «δεν υπάρχει επένδυση που δεν έχει αξιολογηθεί και προχωρήσει».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς ο μετασχηματισμός της οικονομίας με περαιτέρω παρεμβάσεις στον τομέα της γραφειοκρατίας, της επιτάχυνσης των στρατηγικών επενδύσεων «καθώς το υπουργείο είναι στραμμένο στην προσέλκυση ιδιωτικών ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στα καθήκοντα του νέου υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη ο κ. Δραγασάκης είπε ότι μεταξύ άλλων θα αναλάβει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς στο παρελθόν, ως βουλευτής, έχει συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να δοθεί έμφαση στις περιφέρειες με ιδιαίτερα προβλήματα της χώρας, ένα έργο δυναμικό που θα συνεχιστεί με έμφαση».

Για τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, που μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός  Οικονομίας  σημείωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα για την αναβάθμιση της πραγματικής οικονομίας και της αναπτυξιακής βάσης της χώρας.

Ο απερχόμενος  αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας  Αλέξης Χαρίτσης  παραδίδοντας  στο νέο αναπληρωτή και τον νέο υφυπουργό Οικονομίας ανέφερε ότι από το 2015 δόθηκε  βαρύτητα  στο πρόβλημα της  αποεπένδυσης που αντιμετώπιζε η χώρα καθώς και  στην ενεργοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο τα νέα προγράμματα.

Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου και τόνισε  ότι  η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια που γίνεται σημειώνοντας  ότι αναμένονται δυο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναμόρφωση πλαισίου του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και το νέο εργαλείο των μικροπιστώσεων.

Σε ότι αφορά στην ανάληψη των καθηκόντων του  ως υπουργού Εσωτερικών ο  υπουργός Οικονομίας  Γιάννης  Δραγασάκης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του «στο πρώτο τη τάξη υπουργείο που πάει».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη δίνει τα εχέγγυα για δημιουργική συνεργασία και υπό την εποπτεία του «ως ομάδα θα επιταχύνουμε το έργο του υπουργείου μέχρι τις εκλογές» ενώ ο νέος υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και πως  θα συνεχιστεί το έργο που ήδη έχει εκπονηθεί.