Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης, είναι το νέο πρόσωπο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας χρέη υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης αντικαθιστώντας τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο κ. Γιαννακίδης, γεννήθηκε στην Καβάλα το 1985 και εξελέγη το 2015 για πρώτη φορά βουλευτής. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Ο κ. Γιαννακίδης είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι από το οικονομικό επιτελείο αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που έγινε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναβαθμίσθηκε σε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη, ενώ εκτός κυβέρνησης μένουν οι κ.κ. Στ. Κοντονής και Π. Κουρουμπλής, σύμφωνα με τις αλλαγές του νέου κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης:

Μυρσίνη Ζορμπά: Ποια είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης