Στην προσπάθειά σου να εξοικονομήσεις χρήμα και χρόνο στις οικονομικά σφιχτές ημέρες που διάγουμε, φροντίζεις μόνη σου για θέματα στα οποία παλαιότερα θα απευθυνόσουν σε ειδικούς της αισθητικής και όχι μόνο. Για να μην βρεθείς με απόχρωση μαλλιών, που δεν επιθυμείς, ζωγραφιστά φρύδια, και άλλα τέτοια, φρόντισε να μην επιχειρήσεις ποτέ να κάνεις μόνη σου εργασίες, που δεν κατέχεις. Εχουμε και λέμε:

Επέστρεψες από τις διακοπές με ένα κατακίτρινο χρώμα στα μαλλιά που σε αγριεύει, ενώ έχει βγει και η ρίζα. Σκέφτεσαι αντί να επισκεφτείς το κομμωτήριο να βάψεις τα μαλλιά μόνη σου. Αν δεν έχεις θέμα με τη ρίζα, και θέλεις απλά να ανοίξεις ή να σκουρήνεις ένα-δυο τόνους τα μαλλιά σου, μπορείς να εμπιστευτείς τις βαφές που υπάρχουν στα σουπερμάρκετ. Αν θέλεις, όμως, να κάνεις αλλάξεις εντελώς χρώμα, ενόψει και του φθινοπώρου και να φροντίσεις περαιτέρω τα μαλλιά, που έχουν ψιλοφριζάρει, καλό είναι να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο και να αφεθείς στη φροντίδα επαγγελματία, του είδους, που κατέχει χημεία και χρωματολογία.

Μόνη σου ποτέ μην επιχειρήσεις να κόψεις αφέλειες ή να καθαρίσεις τις άκρες από την ψαλίδα κυρίως αν έχεις πράσα κοντά μαλλιά, γιατί μπορεί να βρεθεί κοντοκουρεμένη σαν το 3χρονο της απέναντι πολυκατοικίας, που το κούρεψε η μαμά του. Ο γνώστης της κομμωτικής αφού ακούσει τι θέλεις να κάνεις θα βρει τι ταιριάζει στον τύπο του προσώπου σου ενώ θα σε ενημερώσει και για τα νέα κουρέματα.

Χρησιμοποιείς συχνά μάσκες καθαρισμού για το πρόσωπό σου, όμως, ήλιος, ζέστη και ιδρώτας επηρέασαν το δέρμα σου που γέμισε σπυράκια και μαύρα στίγματα. Σταμάτα να τα σκαλίζεις μόνη σου με τα χέρια και απευθύνσου σε έναν ειδικό για να μην επιδεινώσεις την κατάσταση.

Αν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις το τσιμπιδάκι για τα φρύδια στο χέρι σου, απέφυγε να πάρεις ταινίες αποτρίχωσης για να τα βγάλεις, γιατί κινδυνεύεις να τρέχεις για… τατουάζ. Επίσης, απέφυγε να ζητήσεις βοήθεια από την κολλητή σου, που φοράει και γυαλιά και την τελευταία φορά που σου έβγαλε τα φρύδια, δημιούργησε τέτοια κενά που κόντεψες να πάθεις εγκεφαλικό! Το ίδιο ισχύει και για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο μουστάκι. Απευθύνσου σε ειδικό της αισθητικής.

Αν δεν μπορείς να χειριστείς τις ταινίες αποτρίχωσης και δεν διαθέτεις ειδική μηχανή απέφυγε να κάνεις μόνη σου αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή γιατί η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει από επώδυνη έως επικίνδυνη. Κατέφυγε σε ειδικό της αισθητικής.

Ξέχνα κάθε σκέψη να αφαιρέσεις στο σπίτι το ημιμόνιμο μανικιούρ που έχεις εδώ και τρεις εβδομάδες, το οποίο έχει μισοφύγει σε ένα δυο νύχια. Τραβώντας την στρώση του βερνικιού αφαιρείς και τμήμα από την επιφάνεια του νυχιού, που το προστατεύει και το διατηρεί σκληρό. Αν δεν απευθυνθείς σε ειδικό μην αναρωτηθείς ξανά γιατί σπάνε τα νύχια σου. Φροντίδα από ειδικούς της περιποίησης των άκρων χρειάζονται και οι κάλοι, οι σκληρύνσεις κ.ο.κ.

Τέλος, απέφυγε κάθε προσπάθεια να ασχοληθείς με την προβληματική πρίζα του χολ, και άλλες τέτοιου τύπου εργασίες, καθώς δεν θέλεις να βρεθείς με… κατσαρωμένο το μαλλί σου. Καλό είναι να αξιοποιείς το πρακτικό σου πνεύμα για να διαχειριστείς διάφορες καταστάσεις στην καθημερινότητά σου, αλλά δεν είναι όλες δουλειές για όλες.