«Η κυβέρνηση προσπαθεί με συμβολισμούς, τσιτάτα και πανηγυρισμούς να δημιουργήσει ψεύτικο κλίμα ανακούφισης στο λαό για έξοδο τάχα από τα μνημόνια και τη λιτότητα, όμως η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ» τονίζει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της και επικαλούμενη επίσημα στοιχεία σημειώνει: το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια πολίτες, ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας και 1,5 εκατομμύρια πολίτες ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Δηλαδή με εισόδημα κάτω από 182 ευρώ το μήνα.

Αναφέρει ακόμα ότι «υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου», και μιλάει για «υποσχέσεις» για αύξηση του κατώτερου μισθού και συλλογικές συμβάσεις που «είναι μακριά από την πραγματικότητα»: «Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις επεκτείνονται σε όλους μόνο εφόσον η εργοδοτική οργάνωση που τις υπογράφει, έχει για μέλη τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πάνω από το 51% των εργαζομένων του κλάδου, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο. Παράλληλα η αύξηση του κατώτερου μισθού, υπό την προϋπόθεση των δυνατοτήτων της επιχείρησης, ουσιαστικά αποτελεί εμπαιγμό. Η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και η μείωση των μισθών αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις, που η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί παρά τις πανηγυρικές της υποσχέσεις» προσθέτει η ΛΑΕ, και τονίζει:

«Η Λαϊκή Ενότητα εξακολουθεί να διακηρύσσει πως μοναδική λύση είναι η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας κι εθνικότητας κι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων χωρίς προϋποθέσεις. Οτιδήποτε άλλο είναι "κούφια λόγια" και άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από