Σε συναγερμό βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο νομός Ηλείας, από την ώρα που ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο χωριό Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα. Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, υπήρξε άμεση εντολή για προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, έστω και αν ο κίνδυνος για τα σπίτια, προς το παρόν, απομακρύνεται.

Εκτός από την πυρκαγιά κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, κοντά στον οικισμό Γεράκι, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ αναμένεται ενίσχυσή τους από πυροσβεστικά οχήματα των γειτονικών νομών.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος για τη Δαφνιώτισσα

Στο χωριό Δαφνιώτισσα, η Πυροσβεστική έχει εισηγηθεί προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει αντίθετη φορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

Όπως σημείωσε, το μέτωπο της φωτιάς, η οποία εξακολουθεί να κατακαίει το δάσος, προς το παρόν απομακρύνεται από τον οικισμό.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα» είπε.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Στο μεταξύ, στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν, καθώς στην περιοχή σπεύδουν επιπλέον πυροσβεστικά.

Διαβάστε επίσης

Εκκενώνεται το χωριό Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς