«Η κυβέρνηση διακηρύσσει πως τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, υποστηρίζοντας πως μαζί του τελειώνει και το τρίτο Μνημόνιο. Με μισή αλήθεια επιχειρεί να θεμελιώσει το νέο ψέμα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την έξοδο στις αγορές.

Διευκρινίζει πάντως πως «πράγματι τελειώνει το δανειακό πρόγραμμα, αλλά συνεχίζεται το Μνημόνιο. Και μάλιστα με αυστηρή εποπτεία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα 3,5%, νέα μέτρα 5,1 δις ευρώ, περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Καλαφάτης προσθέτει πως η κυβέρνηση «ουσιαστικά πανηγυρίζει γιατί μετά από τριάμισι χρόνια έφερε τη χώρα στο σημείο που μπορούσε να είναι στις αρχές του 2015. Προσποιείται, ωστόσο, πως ξεχνά την πιο δραματική αλήθεια. Ότι ενώ την έφερε στο ίδιο σημείο, δεν την κράτησε στην ίδια κατάσταση. Κι αυτό γιατί μεσολάβησε το έγκλημα του 2015, που στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια στη χώρα και επώδυνες θυσίες στους Έλληνες».

Στην ανάρτησή του συμπληρώνει πως «κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ζημιά από το έγκλημα του 2015 ξεπερνά τα 100 δις ευρώ, γεγονός που πιστοποιείται από επίσημα στοιχεία».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως «το έγκλημα εκείνο περιορίστηκε στο παραπάνω κόστος γιατί ο Αλ. Τσίπρας, μπροστά στο φόβο για λαϊκή εξέγερση, ανατροπή της κυβέρνησης και παραπομπή του για εσχάτη προδοσία, αθέτησε την απόφαση του δημοψηφίσματος και δεν προχώρησε στην έξοδο από την Ευρωζώνη».