Κολύμπια και περπατήματα στις διακοπές δεν σας προσέφεραν μόνο ευεξία αλλά και αλλαγές στο σώμα σας τέτοιες που σας έκαναν να ξανασκεφτείτε το θέμα της συστηματικής άθλησης τώρα που επιστρέψατε. Πολλές γυναίκες μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές θέτουν ως στόχο να αρχίσουν να γυμνάζονται, ωστόσο δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη διάθεση για άθληση.

Καλό είναι εφόσον πήρατε την απόφαση να αθληθείτε, να ξεκαθαρίσετε στο κεφάλι σας, τι είδους άσκηση σας ταιριάζει, δηλαδή εάν προτιμάτε την άθληση σε εξωτερικό χώρο ή σε γυμναστήριο. Από κει και πέρα, αφού λάβετε υπόψιν την ηλικία, τη φυσική σας κατάσταση και φυσικά τον χρόνο, που μπορείτε να διαθέσετε, που φυσικά βρίσκεται δεδομένου ότι κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας, επιλέξτε το σπορ με το οποίο θα ασχοληθείτε, ή το επίπεδο έντασης και τις ασκήσεις με την βοήθεια κάποιου ειδικού στο γυμναστήριο.

Ετσι ή αλλιώς καλύτερο είναι να προτιμήσετε μία μέτρια σωματική δραστηριότητα τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, εναλλάσσοντας ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης με ποδήλατο, βάδισμα και τρέξιμο, από το να τα δώσετε όλα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Ακόμη και αν είστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική φροντίστε να κάνετε τον ιατρικό έλεγχο που απαιτείται (καρδιογράφημα, έλεγχο βιταμίνης D, η οποία συμβάλει στην πρόληψη καταγμάτων, βιταμίνης C, που βελτιώνει την αντοχή, μαγνήσιου, που ανακουφίζει από κόπωση και κράμπες, ιχνοστοιχείων, όπως ο σίδηρος κ.ο.κ.) για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε κάποιο πρόγραμμα χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα φροντίστε να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με τα «καύσιμα» που χρειάζεται, δηλαδή την πρωτεΐνη η οποία αποτρέπει την αποδυνάμωση των ιστών των μυών.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των «ώριμων» ηλικιακά γυναικών φροντίστε να κοιμάστε τις ώρες που απαιτούνται, δηλαδή τουλάχιστον 7 ώρες, ώστε να ξεκουράζεστε, και να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην αυξημένες ανάγκες του οργανισμού σας. Ακόμη δεν αποφασίσατε τι είδους άσκηση σας ταιριάζει;