Ηταν να λείψεις, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εγκλωβίστηκες στη δουλειά και θα περάσεις Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα. Μην αγχώνεσαι. Η άδεια Αθήνα είναι πιο ελκυστική πόλη, όπως θα διαπιστώσεις, αφού ολοκληρώνοντας την εργασία σου, αποφασίσεις να βγεις από το σπίτι.

Μπορείς απλά να πας να περπατήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αδειοι οι δρόμοι, λιγοστός κόσμος στα πεζοδρόμια, τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, στην Πλάκα και στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κυκλοφορούν κυρίως τουρίστες, επικρατεί μία ασυνήθιστη ησυχία.

Ισως είναι καιρός να κάνεις εκείνη την επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ή στο Μουσείο της Ακρόπολης ή σε όποιο άλλο Μουσείο, ήθελες να επισκεφτείς, αλλά δεν προλάβαινες. Νωρίς το πρωί λειτουργεί και ο ναός Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ενημερώσου για άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, μήπως κάποια σε ενδιαφέρει να την παρακολουθήσεις και μπορείς να βρεις εισιτήριο έστω και την τελευταία στιγμή.

Αλήθεια φέτος το καλοκαίρι πήγες σε θερινό σινεμά; Θησείο και Cine Pari αποτελούν μια ιδανική λύση ψυχαγωγίας.

Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας όπου θες, χωρίς να ανησυχείς αν θα βρεις να παρκάρεις.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να πας σε κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό στην Αττική όπου διαμένει μια φίλη σου.

Και έξω να μη βγεις, θα απολαύσεις την ησυχία της πολυκατοικίας, καθώς λείπει η γκρινιάρα γειτόνισσα, και μπορείς για παράδειγμα να ανεβάσεις τη μουσική, χωρίς πρόβλημα. Φρόντισε μόνο να έχεις κάνει τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ, για να μαγειρέψεις ένα πεντανόστιμο φαγητό της επιλογής σου, γιατί όλα είναι κλειστά, όπως και τα περίπτερα.

Οπως και αν επιλέξετε να περάσετε την αυριανή γιορτή, Καλό Δεκαπενταύγουστο!