«Η συγνώμη είναι έμπρακτη όπως και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από σύσσωμη την κυβέρνηση και αυτό είναι μια τομή σε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν» υποστήριξε μεταξύ άλλων για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του καναλιού «Ε» δήλωσε ότι αυτή η τραγωδία έχει βάλει το σημάδι της για το πώς πρέπει από εδώ και πέρα να γίνεται και ο πολιτικός διάλογος, παροτρύνοντας τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν αναλόγου επιπέδου συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. «Δυστυχώς έχουμε εξυπνακισμούς και χυδαιότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απαντώντας για τη διαχείριση της κρίσης ο κ.Παππάς υποστήριξε πως «δεν μασάμε τα λόγια μας. Όταν έχεις αυτής της κλίμακας τις απώλειες, δεν μπορείς να λες ότι όλα γίνανε καλά». Ωστόσο σημείωσε, ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε ένα «μοιραίο λάθος» που σημάδεψε την κατάσταση. Ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις τους επίσης, ότι υπήρξε άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, και πως ήδη ξεδιπλώνονται οι πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων, με την πίστωση του πρώτου ποσού στους λογαριασμούς τους, αλλά και με τη βελτίωση των διαδικασιών για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Μιλώντας για τα αίτια της τραγωδίας, ο κ.Παππάς δήλωσε ότι η χώρα δεν διέθετε μέχρι τώρα, ούτε δασικούς χάρτες, ούτε κτηματολόγιο, προσθέτοντας ότι αυτές οι καθυστερήσεις είχαν και κάποιες σκοπιμότητες, με συνέπεια τα οικιστικά λάθη και τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησαν.

Απαντώντας για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ.Παππάς δήλωσε ότι «είναι η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε την κυβέρνηση», υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έχει επιδειχθεί διαχειριστική επάρκεια, η οποία είναι αξιοσημείωτη και επισημαίνεται και από τους πολίτες, ωστόσο το ζήτημα είναι να ωριμάσουμε όλοι μας, και οι πολιτικές δυνάμεις, και ο δημοσιογραφικός κόσμος, και η κοινωνία των πολιτών, για να μην έχουμε ξανά τέτοιου τύπου φαινόμενα.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο Ν. Παππάς σημείωσε πως με αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ζήτημα αυτό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στη δημόσια συζήτηση: «Βιώσαμε κάτι πολύ οδυνηρό ως χώρα,πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα τις αποφάσεις και τις θεσμικές τομές και να δούμε συνολικά τα ζητήματα της οικονομίας. «Δυστυχώς οι μέρες της ολοκλήρωσης των μνημονίων έμελε να συνοδευτούν από αυτά τα τραγικά γεγονότα» σχολίασε.