Στην… έλλειψη «εκπαίδευσης» απέδωσε το ότι άνθρωποι κάηκαν μέσα στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

Σύμφωνα με την Ε. Αυλωνίτου όσον αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία σημείωσε: «η πολιτική ευθύνη δυστυχώς δεν μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πίσω αλλά η κυβέρνηση την έχει αναλάβει και θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο θερμικό πλαίσιο προκειμένου να μην ξανασυμβούν όσα συνέβησαν».

Σε ερώτηση για το εάν τελικώς έχουν γίνει λάθη η κα. Αυλωνίτου είπε μεταξύ άλλων «υπάρχουν φαινόμενα που μπορεί να αντιμετωπιστούν και θα τα δούμε. Υπάρχουν και φαινόμενα που δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν. Από τη στιγμή που η φωτιά πέρασε στο Μάτι χρειάστηκαν 11 λεπτά για να φτάσει στην θάλασσα».

Για την κριτική που ασκείται από τους πολίτες και την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: « κριτική χρειάζεται να γίνεται αλλά να είναι εποικοδομητική. Το να ψάχνουμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα δεν είναι γόνιμο. Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη τις έρευνες και θα βγουν πορίσματα και θα αποδοθούν ευθύνες. Το ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος ο οποίος κάηκε μέσα στη θάλασσα επειδή δεν έχουμε εκπαιδευτεί; Επειδή πίστευε πως μόλις μπει στη θάλασσα θα είναι όλα καλά; Δεν μπορείτε να αποδίδετε στην κυβέρνηση την άναρχη δόμηση και την έλλειψη εκπαίδευσης».