Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ανατολική Αττική καθώς στους 91 έχουν φτάσει οι ταυτοποιημένοι νεκροί της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι. Χθες το βράδυ, κατέληξε μία γυναίκα 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής κατέληξε ένας 85χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών είναι στους 36 και νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

Η υπόθεση του καταλόγου των νεκρών και αγνοούμενων αναδεικνύει και το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενα μπάχαλο που ξεκίνησε από την αρχή και που δύο εβδομάδες τώρα  συνεχίζεται. Δεν δίνουν ούτε έναν κατάλογο με ονόματα νεκρών, ούτε τους αγνοούμενους ενώ κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά τι ισχύει με τις νεκροτομές. Χθες, ενώ υπήρχε η πληροφορία για το θάνατο της 91χρονης δεν το επιβεβαίωνε ή δεν ήξερε καμιά υπηρεσία. Οι δημοσιογράφοι γίνονταν μπαλάκι από το νοσοκομείο στην Πυροσβεστική κι από εκεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία.

Αυτό που αποφεύγεται να καταρτιστεί και να δοθεί στη δημοσιότητα, ακόμη και με εισαγγελική διάταξη εφόσον κρινόταν ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, είναι ένας κατάλογος με τους ταυτοποιημένους νεκρούς. Οπως δεν δόθηκε επισήμως κατάλογος με τους αγνοούμενους – απλώς η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής άλλαζε τα ονόματα από τον κατάλογο των αγνοουμένων σε εκείνον των νεκρών.

Ετσι φτάναμε στο σημείο κάθε μέρα να αλλάζει ο αριθμός των αγνοούμενων.