Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Περί του Γεωργίου Βασιλειάδη ο λόγος. Ο οποίος σαν δεύτερος Αγιος Γεώργιος κατανίκησε το τέρας της γραφειοκρατίας. Με προσωπική του παρέμβαση εκδόθηκαν άμεσα οι άδειες παραμονής των Ζαμπά, Χατσερίδη, Ουάρντα, προκειμένου να ταξιδέψουν στη Βασιλεία. Οπερ και εγένετο. Και να είναι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για το αποψινό παιχνίδι. Παρένθεση, πριν αναλύσουμε το θέμα διεξοδικά. Σχετικά με το τι πάει να πει γραφειοκρατία. Αν αποβιώσει συγγενικό σας πρόσωπο, μεταξύ όλων των άλλων θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία για να «κλείσει» ο ΑΦΜ του θανόντος. Ποια είναι τα χαρτιά που πρέπει να προσκομιστούν στην Εφορία; Πάρτε βαθιά ανάσα.

Ληξιαρχική πράξη θανάτου. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης πρωτοδικείου και ειρηνοδικείου. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας θανόντος και κληρονόμων. Δήλωση αλλαγής στοιχείων Μ1. Δήλωση σχέσεων φορολογουμένων Μ7. Εξουσιοδότηση από κάθε κληρονόμο.

Γραφειοκρατία

Πόσα πρωινά πρέπει να τρέχεις δεξιά κι αριστερά για να συγκεντρώσεις όλα αυτά τα χαρτιά; Πόσο χρόνο θα χάσεις περιμένοντας στις ουρές; Είναι απαραίτητο όλο αυτό το χαρτομάνι; Ουδέν κακόν, όμως, αμιγές καλού. Επειδή πενία τέχνας κατεργάζεται, έχει βρεθεί λύση. Στις σχετικές ιστοσελίδες που αναφέρουν τη διαδικασία, υπάρχει καταχωρισμένη διαφήμιση. Ειδικά γραφεία που αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν για λογαριασμό σου τα χαρτιά που χρειάζονται. Με μια εξουσιοδότηση και 50 ευρώ αμοιβή. Ιδού, λοιπόν, πώς η γραφειοκρατία δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ξεφύγαμε όμως. Το θέμα μας είναι ο Γεώργιος Βασιλειάδης. Που οτιδήποτε άλλο κάνει, πλην της δουλειάς του. Ποια είναι η δουλειά του; Η δουλειά του είναι π.χ. να πιέσει το ΔΣ του ΟΑΚΑ να εισπράξει τα χρέη όσων έχουν χρησιμοποιήσει το Στάδιο. Με αφορμή την κόντρα ΠΑΕ – Ερασιτέχνη στον Παναθηναϊκό, προέκυψε το ενδεχόμενο να δηλωθεί ως έδρα το ΟΑΚΑ.

Τσιμέντο

Με τον Παναθηναϊκό να έχει χρέος κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο ανατρέχει από το 2013. Με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιο Συναδινό, σαν πολιτικός προϊστάμενος, να διακηρύσσει κατά καιρούς την αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να κινήσει τις διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλομένων. Αγωγές, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κ.λπ. Τρίχες κατσαρές. Ο όποιος Παναθηναϊκός είχε αυτά τα πέντε χρονιά λεφτά για μεταγραφές. Αλλά δεν είχε για να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του στο ΟΑΚΑ. Το μόνο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να διορίζει τους δικούς του. Οπως ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, τη «συντρόφισσα Ζωή», όπως αποκαλεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας τη μητέρα της πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη. Οσο για τα χρέη και τα χρήματα του ελληνικού λαού, τσιμέντο να γίνουν.

Ρουσφέτια

Αυτή είναι η αριστερή διαχείριση της εξουσίας και της καθημερινότητας. Δεν λύνουμε το θέμα της γραφειοκρατίας. Το αφήνουμε ως έχει. Κι εδώ είμαστε, να κάνουμε ρουσφέτια για να την παρακάμψουμε. Αν είναι να έρθεις στην Ελλάδα για να κλωτσάς ένα τόπι και να παίρνεις εκατομμύρια, τρέχει ο υπουργός να σου βγάλει άδεια παραμονής. Αν δεν βγαίνουν τα λεφτά για να πληρωθείς, πάλι τρέχει ο υπουργός. Να τσοντάρει η ΕΡΤ με τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν είσαι, ας πούμε, γιατρός ή έστω μια γυναίκα που θα φροντίζει τη γριά μάνα σου, να πνιγείς στο Αιγαίο. Κι αν καταφέρεις να βγεις στη στεριά, σε χώνουμε σε στρατόπεδα. Αυτή είναι η αριστερή θεώρηση των πραγμάτων. Οποιος έχει πρόβλημα αλλά έχει τον τρόπο, βρίσκει άκρη. Κάποιος υπουργός θα βρεθεί να το λύσει. Ενδεχομένως και με νομοθετική παρέμβαση. Οπως ο Φλαμπουράρης για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μαυρογιαλούροι με αριστερό φερετζέ.