Ο εφιάλτης του ανασχηματισμού επιστρέφει δριμύτερος. Οι υπουργοί έχουν χάσει τον ύπνο τους και πώς θα γινόταν διαφορετικά όταν το Μέγαρο Μαξίμου τύπωσε αίφνης από χθες ένα εσωτερικό φύλλο αξιολόγησής τους. Ναι, καλά ακούσατε και για να γίνω πιο σαφής, το χαρτί που σκορπίζει τον τρόμο έχει την εξής δομή: πλάι στο όνομα κάθε υπουργού υπάρχουν οκτώ κατηγορίες αξιολόγησης. Αυτές είναι: 1. Πώς πάει η συνεργασία τους με τους βουλευτές, το κόμμα και την Επιτροπή κυβερνητικού ελέγχου. 2. Αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας. 3. Μεσοπρόθεσμο σχέδιο υπουργείου. 4. Καινοτόμες ριζοσπαστικές ιδέες. 5. Εικόνα τους σε κανάλια (εννοούν η εικόνα των υπουργών). 6. Εμφάνιση και διαχείριση των ΜΜΕ. 7. Πόσο προωθούν πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο (αριστερόμετρο να το πω;). 8. Υλοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Για όποιον δεν κατάλαβε, άρχισαν τα τέλια του ανασχηματισμού και αναζητούνται αιτίες για καρατομήσεις.

Πρώτη του ΚΙΝΑΛ χωρίς Ποτάμι

Αν είδατε χθες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να κατηφορίζουν την Αγίου Κωνσταντίνου, καλά είδατε. Εκεί, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, είχαμε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του νέου φορέα και μάλιστα την πρώτη χωρίς Ποτάμι. Συνεδρίασαν παρούσης της αρχηγού Φώφης Γεννηματά που φορούσε ένα ωραίο ζακετάκι μπλε με φλοράλ και ο άνθρωπός μου την περιέγραψε ως ανεβασμένη. Η αρχηγός λοιπόν, έμαθα, αναφέρθηκε μόνον εμμέσως στο Ποτάμι ενώ τόνισε με νόημα πως οι μόνοι εγγυητές της παράταξης είναι οι συνιδρυτές της, δηλαδή όσοι ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία του φορέα τον περασμένο Νοέμβριο. «Οσο κι αν προσπαθούν να μας μικραίνουν, μεγαλώνουμε» είπε η Φώφη και πήρε το χειροκρότημα. Απέδωσε δε τη φράση στον Γιώργο Καμίνη που την είχε περιλάβει σε πρόσφατη ομιλία του.

Η Φώφη είπε επίσης πως ο φορέας είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής εξειδικεύεται και επικαιροποιείται ώστε να είναι έτοιμο με όριο τη ΔΕΘ. Τι άλλο; Λοιπόν, το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει βόρεια και μάλιστα η ίδια η Γεννηματά θα κάνει ομιλία στις 18 Ιουλίου στις Σέρρες. Ε, προφανώς για το Μακεδονικό. Μάλιστα κλιμάκια θα κάνουν περιοδεία και σε άλλες πόλεις εκείνες τις ημέρες. Τέλος, παρουσίασαν πού βρίσκονται τα ψηφοδέλτια για εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές οι δύο υπεύθυνοι για το θέμα: Μανώλης Χριστοδουλάκης για τις εθνικές κάλπες και Γιώργος Καμίνης για τις τοπικές.

Εκπληξη με Μαλέλη

Επειδή όμως υπήρχε απορία χθες για το τι θα γίνει με τις θέσεις των οργάνων που κατείχαν οι ποταμίσιοι, μετά την αποχώρησή τους, αποφασίστηκε να μείνουν κενές ώστε να υπάρξει άνοιγμα σε ευρύτερα στελέχη του προοδευτικού χώρου, πιθανόν και μετανοημένους ποταμίσιους που θα πιστέψουν ξανά στην υπόθεση του ΚΙΝΑΛ. Για την ιστορία, ο Παναγιώτης Βλάχος πήγε χθες στην Εκτελεστική Γραμματεία. Θυμίζω πως ήταν ο ένας εκ του Ποταμιού που δεν ακολούθησε τον Σταύρο στη μοναχική του πορεία. Να σας δώσω μία ακόμη πληροφορία: ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε λίγο πριν από τη συνεδρίαση αλλά δεν έμεινε σε αυτήν αφού είχε να απονείμει τιμητικά διπλώματα σε κινέζους φοιτητές που είχαν παρακολουθήσει το Συμπόσιο της Σύμης. Οχι, δεν έστριψε μέσω Κίνας, ο Γιώργος πιστεύει εξάλλου το ΚΙΝΑΛ, δεν θέλω κακίες. Για το τέλος έκπληξη: γραμματέας Επικοινωνίας θα είναι πλέον ο πολύπειρος στα μιντιακά και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σταμάτης Μαλέλης.

Βλάβη που τρόμαξε

Ξαφνικά χθες «ταρακουνήθηκε» όλη η βόρεια πτέρυγα του Μεγάρου της Βουλής από τη βλάβη του ασανσέρ. Ειδικότερα, ένα μέρος του ανελκυστήρα έπεσε με δύναμη από τον ημιώροφο στο ισόγειο. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το γυάλινο μέρος της πόρτας του και να προκληθεί ζημία. Ευτυχώς που ήταν κενό το ασανσέρ και κανείς δεν βρισκόταν μέσα.

Αντιπρόεδρος Καμμένος τέλος

Ενας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε χθες στη Βουλή. Θα ήταν τουΝίκου Βούτσηφαντάζομαι. Ποιος ο λόγος; Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής οΔημήτρης Καμμένοςπου είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ επειδή ψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ. Και μιλώ για ανακούφιση, επειδή ο πρώην ανελικός δεν είχε παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του και υπήρχε σενάριο για μομφή εναντίον του. «Υστερα από τη διαγραφή μου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής» ανέφερε στην επιστολή του προς τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Και τετέλεσθαι.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Τώρα, τα νεότερα για την υγεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχουΕυάγγελου Αποστολάκηπου παραμένει στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή ενώ τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, το ιατρικό συμβούλιο έκρινε πως ο ναύαρχος πρέπει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση επί 15 ημέρες. Να συμπληρώσω εδώ πως επειδή το έψαξα, αν η απουσία ή το κώλυμα προβλέπεται να διαρκέσει περισσότερο από είκοσι μέρες, τότε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναπληρώνεται από τον αρχαιότερο αρχηγό των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εγώ, πάλι, να ευχηθώ στον αρχηγό ταχεία ανάρρωση.