Η υβριδική πλατφόρμα προγραμματισμού ρομπότ για παιδιά και ενήλικες «RoboTiles» χάρισε ακόμη μία διάκριση στην ομάδα CubesCoding του ΑΠΘ, η οποία έλαβε το Βραβείο του Κοινού στον Διαγωνισμό RG Challenge18 Dragons’ Den event, που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Σημειώνεται πως η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Διαγωνισμού RG Challenge18, αφού προηγουμένως είχε λάβει την πρώτη θέση στον 8ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, τον Μάιο του 2018.

Τι είναι, όμως, η πλατφόρμα RoboTiles; Αποτελεί την πρώτη υβριδική πλατφόρμα προγραμματισμού διεθνώς, την οποία, παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω, αλλά και έμπειροι προγραμματιστές, μπορούν να αξιοποιήσουν, να συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό να μάθουν τα παιδιά και οι αρχάριοι ενήλικες προγραμματισμό, παίζοντας με φυσικά αντικείμενα, εκπαιδευτικά ρομπότ και γραφικά περιβάλλοντα. Έτσι, η πλατφόρμα αποτελεί ιδανική λύση για γονείς, σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η πλατφόρμα RoboTiles βασίστηκε στην έρευνα του μέλους ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Δρ. Θεοδόση Σαπουνίδη, επικεφαλής της ομάδας που συμμετείχε στον Διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας CubesCoding είναι ο Ιωάννης Κέδρος και ο Μανόλης Χατζηγιάννης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από