Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Λιβαδειάς προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα, ήδη ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης έχει υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για το έργο.

Η σύμβαση προβλέπει την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη δημοπράτηση από τον δήμο Λεβαδέων. Ο προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται στα 330.000 ευρώ και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που καθιστούν το στάδιο ασφαλές και σύγχρονο.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

* Eργασίες Πυρασφάλειας στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου

* Εργασίες πυρανίχνευσης στο χώρο του γυμναστηρίου κάτωθεν των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου

* Οικοδομικές εργασίες που περιλαμβάνουν εργασίες αποξηλώσεων μεταλλικών κατασκευών, κιγκλιδωμάτων και τοιχοπετασμάτων, διανοίξεις νέων προσβάσεων για την εκκένωση του σταδίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υγρομόνωση στη βόρεια εξέδρα του σταδίου και ανακατασκευή χώρων καυστήρων και δεξαμενών πετρελαίου.

Έργο παρέμβασης στην καθημερινότητα το χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως «έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να έχει κοινόχρηστους χώρους και χώρους άθλησης ασφαλείς και προσβάσιμους για όλους, αλλά και την οικονομική αδυναμία πολλών δήμων να ανταπεξέλθουν. Και σε αυτή την περίπτωση, η Περιφέρεια, κάνει αυτό που έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα».