Η αλήθεια είναι πως η βάση της είναι μακριά απ’ το κέντρο της πόλης, στη Νέα Πεντέλη. Σε μια περιοχή που έχει ταυτιστεί με τις οικογενειακές ταβέρνες. Ωστόσο, το Coupepe – Bake & Shake, η αβανγκάρντ πιτσαρία, αξίζει την αποκέντρωση αφού ξεφεύγει απ’ τη ρότα της τσίκνας και χρησιμοποιεί τον ξυλόφουρνό της για το ψήσιμο ζυμών. Και γι’ αυτό μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σερβίρει κάποιες από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας, με συνταγή α λα ιταλικά.

Από τον πρωτότυπο πολύχρωμο κατάλογο ο επισκέπτης πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Από σαλάτες, αλμυρές ή γλυκές κρέπες, ομελέτες, σάντουιτς, σφολιάτες και την κλασική πίτσα, που είναι το μπεστ σέλερ του μαγαζιού. Με λεπτή τραγανή ζύμη, σταρένια ή ολικής άλεσης και φρέσκα υλικά (κάποια έρχονται απ’ την Ιταλία), η πίτσα του Coupepe βγαίνει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές: λευκές, όπως η «cassatore» με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα, κόκκινες, όπως η «spicy» με μοτσαρέλα, προβολόνε, σαλάμι πικάντε και καυτερή πιπεριά, ή ακόμα και γκουρμέ, όπως η «σπεκ» ή η «bresaola». Ολες τους εξαιρετικά ελαφρές, αφήνουν μια καλή επίγευση στον ουρανίσκο.

Μετά τα κυρίως πιάτα, βέβαια, έρχεται και πίτσα για επιδόρπιο. Και είναι και οι τρεις επιλογές σκέτη αμαρτία: η «σοκολάτα γάλακτος» με μασκαρπόνε, ινδοκάρυδο, μπισκότο, η «cheesecake» με αγριοκέρασο και μπισκότο Ορεο ή η «πραλίνα» με αχλάδι, πτιμπέρ, κροκάν αμυγδάλου. Με αυτές ταιριάζουν πολύ τα κοκτέιλ του μαγαζιού, όπως τα mastijito, midory illusion και bramble.

Tώρα που ο καιρός το επιτρέπει, ενδείκνυνται τα τραπέζια που βρίσκονται πάνω στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31 της Πεντέλης. Οποιοι κρυώνουν (γιατί μιλάμε και για βουνό), θα βρουν τον ευχάριστο εσωτερικό χώρο κατάλληλο για ένα ήσυχο γεύμα. Διακοσμημένος με παλιές διαφημίσεις, βίντατζ συλλεκτικά αντικείμενα και αναμνήσεις από περασμένες εποχές, δένει το παλιό με το νέο με εναλλακτικά κουτιά πίτσας ζωγραφισμένα στο χέρι και τοποθετημένα στους τοίχους.