Το σανό και οι κότες
«Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα» έγραψε αυτήν τη φορά η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά που χθες, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια, ξαναχτύπησε βάζοντας στο στόχαστρό της τα γραφεία των εξαϋλωμένων ΑΝΕΛ. Εκεί λοιπόν, στη Λεωφόρο Συγγρού, μαζί με άλλους ακτιβιστές έρραναν την είσοδο με τα δεμάτια σανό που κρατούσαν στα χέρια. Και επειδή διανύουμε την εποχή της εικόνας, έψαξα για σας το παρελθόν της γνωστής ακτιβίστριας που τελικά ξέρει να κάνει χαμό. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ, ήταν όμως μέλος των Αγανακτισμένων, συμμετείχε στις τότε πλατείες, στήριξε Τσίπρα αλλά μετά το καλοκαίρι του 2015 ήλθε η ματαίωση. Μέχρι σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε στο Σύνταγμα για να καταδείξει την πίκρα της. Τον Ιανουάριο του 2016 είχε γίνει πρωταγωνίστρια άλλου ευτράπελου, στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν απελευθέρωσε μια κότα «αλανιάρα». Νομίζω θα την ξαναβρούμε μπροστά μας.
Διαφωνίες και ετεροβαρείς συμφωνίες
Εχουμε, αν δεν το ξέρετε, την 29η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC) που ολοκληρώνεται σήμερα στη Σόφια. Εδώ συμμετέχει και ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Ντιμιτρόφ.
Από την Ελλάδα είναι η Αννέτα Καββαδία, ως αντιπρόεδρος της COSAC και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μαθαίνω λοιπόν πως ο Ντιμιτρόφ χθες ήταν πολύ διαχυτικός με την Αννέτα – λόγω συμφωνίας – και μάλιστα επανέλαβε την ατάκα πως παραμένει παντοτινός φίλος της Ελλάδας.
Γιατί τον λέω φίλο; Μα αν γυρίσετε μία γενιά πίσω, ο πατέρας του έλκει την καταγωγή του από τη χώρα μας. Ώς εδώ όλα καλά. Ο Ντιμιτρόφ επιμένει σε θερμό κλίμα και ζεστά λόγια για τη συμφωνία, παρότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η ελληνική πλευρά τον υποπτευόταν και έφτασε να τον φωτογραφίζει σε non paper ως υπεύθυνο για εμπόδια στη συμφωνία με τα Σκόπια.
Εδώ όμως, όπως είπα, ήταν και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο οποίος τα έχωσε στον Ντιμιτρόφ. Μόλις ο δεύτερος ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Χαρακόπουλος απάντησε «λυπούμαι, αλλά δεν συμμερίζομαι τη χαρά του κ. Ντιμιτρόφ. Η ετεροβαρής συμφωνία με την Ελλάδα συναντά την εύλογη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών». Γενικά τους την χάλασε ο Μάξιμος, όπως καταλάβατε.
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η απόφαση οδηγεί στη φυλακή τους καταδικασθέντες – Ελαφρυντικά μόνο για πέντε αναγνώρισαν οι δικαστές
- Ρόδος: Μαθητές υποχρέωσαν με τη βία παιδί δημοτικού να πιει νερό από την τουαλέτα
- H μεγαλύτερη σιδηροδρομική σύμβαση στην ιστορία της Πορτογαλίας – 153 νέα τρένα και νέο εργοστάσιο παραγωγής

