«Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά»

Τι σημαίνει;

Τι σημαίνει «Κεντρο-αριστερά», αυτή η επινοημένη λέξη;

Τίποτε εκτός από την ανακυκλωμένη, με νέο περιτύλιγμα, παλιά διαφθορά, που αλλάζει ΑΦΜ και αναζητεί νέα θύματα, που θα την ξαναφέρουν στην εξουσία.

Τι σημαίνει σήμερα «Αριστερά»; Και υπάρχει εκτός εισαγωγικών;

Είναι Αριστερά το ξεπούλημα όλης της χώρας και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας; Είναι Αριστερά να παραδίδεις με ισχνό αντίτιμο τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, ύδρευσης, ηλεκτρισμού, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και να απογυμνώνεις τη χώρα από στρατηγικά εργαλεία;

Είναι Αριστερά να επιτίθεσαι στους αδύναμους πολίτες για να τους πάρεις τα σπίτια με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Να τους συκοφαντείς ως μεγαλοαπατεώνες, να καταστέλλεις με βία τα κινήματα υποστήριξής τους; Είσαι αριστερός όταν λασπολογείς εναντίον των υπερασπιστών των δικαιωμάτων τους και αποσύρεις άρον-άρον τη λάσπη μόλις σε καταγγέλλουν;

Είναι Αριστερά να συμμαχείς με τον υπόδικο πρόεδρο των Συμβολαιογράφων και να τον προστατεύεις για να σου κάνει τη δουλειά;

Είναι Αριστερά να γλείφεις τους δυνάστες; Και να δέχεσαι με ευχαρίστηση να σε τσιμπούν στο μάγουλο και να σου ρίχνουν καρπαζιές;

Είναι Αριστερά να κοροϊδεύεις τον λαό ότι θα διεκδικήσεις τις Γερμανικές Οφειλές για τα εγκλήματα των Ναζί, τις εκτελέσεις και τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της χώρας και να κρατάς κλειδωμένο το πόρισμα της Βουλής; Και να μην το φέρνεις για ψήφιση στην Ολομέλεια, επί 2 ολόκληρα χρόνια, για να μη γίνει εκτελεστό!

Είναι Αριστερά να μην διεκδικείς τα αυτονόητα, τη διαγραφή του παράνομου χρέους, που έχει γίνει θηλιά στο λαιμό κάθε πολίτη κι ολόκληρης της χώρας; Ενώ έχεις εντολή του λαού να το αποκηρύξεις.

Να μην επικαλείσαι το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, εδώ και 3 χρόνια, που αποτελεί μοναδικό εργαλείο για τη χώρα μας.

Είναι Αριστερά να οργανώνεις προβοκάτσιες και να πετάς τα πορίσματα της Επιτροπής σε κάδους σκουπιδιών έξω από το δικό μου κίνημα πολιτών;

Και να στέλνεις φωτογράφους για άλλο ένα έτοιμο – πληρωμένο «ρεπορτάζ» λάσπης εναντίον όσων αγωνίζονται*.

«Ρεπορτάζ» που έσπευσε να αξιοποιήσει πρώτος την επόμενη μέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό άνοιγμα στην πιο διεφθαρμένη περίοδο της «Κεντροαριστεράς» και συγχαρητήρια που το κατάφεραν.

Οπως και το άνοιγμα στον Μπουτάρη, που ανέλαβε να νομιμοποιήσει προκαταβολικά το συντελούμενο σήμερα έγκλημα στην υπόθεση της Μακεδονίας.

Το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, από τον άνθρωπο που έκανε επάγγελμα την προδοσία και την ασκεί όλο και πιο εύκολα, στο όνομα της Αριστεράς και με την ανοχή μεγάλου μέρους της, είναι μια πρόσκληση συνενοχής: ζητούνται ομοτράπεζοι για τη μοιρασιά της εξουσίας και των προνομίων της, με όποιο αντάλλαγμα. Και θα προτιμηθούν τα πρωτότυπα, που με άνεση τα ξεπέρασαν οι μαθητές.

Τίποτε από όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι αριστερό. Οσο για το «άνοιγμα» είναι άλλη μια μίμηση του παρελθόντος.

Οι παλιές συνταγές της πολιτικής συναλλαγής και του πολιτικού μαγειρέματος έρχονται από το παρελθόν. Και εκεί ανήκουν. Το μέλλον αυτού το τόπου δεν θα χτιστεί με παλιά και σάπια υλικά. Δεν θα χτιστεί από αυτούς που αντιπροσωπεύουν το παρελθόν και θέλουν να το μιμηθούν. Αυτοί μόνο το παρελθόν μπορούν να χτίσουν.

Το μέλλον του τόπου θα χτιστεί από ανθρώπους, τους πολίτες, μέσα από την κοινωνία, πέρα από την Αριστερά, την Κεντροαριστερά, τη Δεξιά.

Το δικό μας άνοιγμα είναι σε αυτούς, και μόνον.

* Για την ιστορία: τον Δεκέμβριο του 2015 ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης διέταξε να κατασχεθούν τα αρχεία της Επιτροπής και άλλαξε τις κλειδαριές στα γραφεία της Επιτροπής και στο γραφείο μου, κλειδώνοντας μέσα εκατοντάδες πορίσματα και κατάσχοντας εκατοντάδες άλλα. Για το γεγονός αυτό είχε γίνει συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής και μήνυση τότε. Οσα πορίσματα δεν κλειδώθηκαν και δεν κατασχέθηκαν, και ήταν χιλιάδες, μοιράστηκαν από εμένα προσωπικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου, σε δεκάδες ομιλίες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συνέδρια, σεμινάρια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τέως προέδρος της Βουλής