Βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά των Εξαρχείων. Επί των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη 69 και Βαλτετσίου. Με τον χρωματιστό διάκοσμό του σε πρασινωπές και βεραμάν αποχρώσεις, με τα ξύλινα τραπέζια και τη μισάνοιχτη κουζίνα, εκπέμπει χαλαρότητα με μια δόση μεγάλης οικειότητας. Και με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του, είναι ένα ενδιαφέρον στέκι για μικρούς και μεγάλους. Το Ριφιφί έκλεισε την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του, αλλά παραμένει σταθερό στην αρχή να προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα σε προσιτές τιμές, συνεχίζοντας να είναι τόσο ζεστό σαν ένα σπίτι.

Το μενού επιμελείται η σεφ Αννα Δήμα Λαχί, που επιλέγει υλικά από όλη την Ελλάδα για να «πειράξει» τις παραδοσιακές συνταγές. Αρνάκι σιγοψημένο, αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και αντιναχτές πατάτες, χοιρινός λαιμός σιγοψημένος σε σάλτσα μπαλσάμικου με τζίντζερ και μαύρες σταφίδες συνοδευόμενο από πουρέ γλυκοπατάτας. Φρέσκες χειροποίητες παπαρδέλες με κιμά από ποικιλία μανιταριών και λάδι μαύρης τρούφας. Γύρος α λα Ριφιφί. Σπεσιαλιτέ που δεν βγάζουν μάτια, αλλά οι μυημένοι τις επιλέγουν και δεν το μετανιώνουν. Τα περισσότερα κρεατικά που προσφέρονται στον κατάλογο έχουν ψηθεί επί 12 ή 24 ώρες σε κενό αέρος, μια νέα τεχνική που εφαρμόζει το εστιατόριο ώστε να εξασφαλίζει τη διατροφική αξία κάθε πιάτου και να απογειώνει ακόμα και τις πιο απλές γεύσεις.

Το μεράκι στην κουζίνα φαίνεται επίσης και στη διάθεση απεξάρτησης από τη βιομηχανοποίηση της μαγειρικής και την ανάγκη να παραχθούν οι πρώτες ύλες των πιάτων εντός έδρας. Εδώ, τα ζυμαρικά βγαίνουν όλα φρέσκα καθημερινά πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού, όπως και οι μαρμελάδες με τα παγωτά που είναι επίσης σπιτικά.

Ωστόσο, το Ριφιφί δεν έχει μόνο καλό φαγητό. Τείνει να καθιερώσει το δόγμα ότι ο πολιτισμός περνάει από το στομάχι. Κατά καιρούς στη σάλα του εστιατορίου φιλοξενούνται μουσικές βραδιές, ενώ ο δεύτερος όροφος του μαγαζιού χρησιμεύει και ως υποδοχή έργων τέχνης για περιοδικές εκθέσεις. Ωστόσο, το πιο τολμηρό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ που παρουσιάστηκε εδώ ήταν ένα θεατρικό σίριαλ, το οποίο ανέβαινε κάθε εβδομάδα ανάμεσα στους θαμώνες με πολύ γέλιο και αυθεντικότητα στους χαρακτήρες.