Tη μικρή παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το λεγόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα συνεχιστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο με «μειωμένη ταχύτητα» καθώς η ΕΚΤ περιορίζει το μηνιαίο όριο αγορών τίτλων από τη δευτερογενή αγορά στα 15 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο το όριο αγοράς τίτλων που είχε προσδιοριστεί, ήταν στα 30 δισ. ευρώ.
Τους λόγους για την απόφαση αυτή αναμένεται να εξηγήσει σε λίγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
- Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για τον καιρό του Πάσχα – Η μεγάλη ανατροπή που κάνει το σούβλισμα… παιχνιδάκι
- Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα για το fuel pass: Οι πελάτες μου εξαργύρωσαν ήδη τα 50 ευρώ για να φύγουν για Πάσχα
- Συγκίνησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο τελευταίο «αντίο» του πατέρα του – Η στιγμή που συμβούλεψε ένα παιδί για το μέλλον του






