Οι παραλίες Καλαφάτη και Αγία Άννα της Μυκόνου έχουν ήδη εγκατάσταση ολοκληρωμένου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ ενώ θα ακολουθήσει η παραλία Καλό Λιβάδι.

Ο δήμος Μυκόνου μέσα στο καλοκαίρι του 2018 εξασφαλίζει αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε παραλίες σε ΑμεΑ αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοπαθείς τραυματίες κλπ). Η πρόσβαση και η χρήση των υποδομών αυτών θα είναι δωρεάν.

Σημειώνεται πως το SEATRAC είναι μια διάταξη που βοηθάει τα ΑμεΑ χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενεργεία και δεν απαιτεί μόνιμες επεμβάσεις στην παραλία. Όταν αφαιρεθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέπαφο. Συνοδευτικά, τοποθετήθηκαν μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, διάδρομοι και ράμπες, χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ κλπ.

«Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους, κάναμε απλά το αυτονόητο. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε αντίστοιχα προγράμματα για διευκόλυνση της προσβασιμότητας – καθημερινότητας των ΑμεΑ σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.