Eπτά φορές μέχρι τώρα στην καριέρα του ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε βρεθεί με τις ομάδες του στο 0-2 σε σειρές πλέι οφ και τις τρεις από δαύτες τη σκαπούλαρε και επέζησε…

Στο 0-3 βρέθηκε μονάχα μία φορά, το μακρινό 2007, στο παρθενικό ταξίδι του σε τελικούς, απέναντι στους τότε άπαικτους Σπερς, και το είδε, προς μεγάλη θλίψη του, να καταλήγει σε sweep.

Εντεκα χρόνια αργότερα, αυτό το έργο φαίνεται πως μπορεί να επαναληφθεί και μόνο το γεγονός ότι αύριο το βράδυ ο ΛεΜπρον θα δει τους Γουόριορς να βγαίνουν στη γύρα με τις σκούπες τον κάνει να τρελαίνεται. Τον κάνει επίσης να αφήσει πάνω στο παρκέ την έσχατη ικμάδα του και να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος!

Εικάζω επίσης ότι το πιθανό πρόωρο και άδοξο φινάλε της ένατης παρουσίας του στους τελικούς θα τον κάνει κιόλας να αλλάξει πατρίδα, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που θα κριθεί εν καιρώ τω δέοντι.

Χθες τα ξημερώματα οι Γουόριορς άλωσαν το Κλίβελαντ με σκορ 110-102 και μπορεί ο King James να πέτυχε triple double div (33 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και να ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν σε αγώνες πλέι οφ με τριαντάρες (110 έναντι 109), αλλά πίσω είχε η… αράχνη την ουρά!

Ο Durantula, κατά κόσμον Κέβιν Ντουράντ, δεν έπαιξε απλώς καταλυτικό ρόλο στη νίκη των Καλιφορνέζων, αλλά, όπως σχολιάστηκε, υπήρξε ένας στυγερός δολοφόνος (sic)! Ο MVP των περσινών τελικών «έγραψε» 43 πόντους με 9/14 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ και κάλυψε την ατζαμοσύνη των Splash Brothers (Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον), που έκαναν σούμα 21 πόντους με 7/27 σουτ.

Ε, άμα πέσεις στον ιστό της αράχνης, δεν ξεμπλέκεις εύκολα…