Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τους γαλάζιους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής με αντικείμενο το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός παιδείας. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου «που επιβάλει σειρά αναχρονιστικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Και όχι μόνο. Το βλέπουν ως μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση για να ικανοποιήσει το Μαξίμου συντεχνιακά συμφέροντα.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι μια συριζαϊκή απόπειρα να ελεγχθεί πλήρως η εκπαιδευτική διοίκηση «μέσω της κομματικοποίησής της, ενώ ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους, καθώς σειρά αποφάσεων θα λαμβάνονται, στο εξής, από κεντρικές γραφειοκρατικές δομές και όχι από τις σχολικές μονάδες». Παράλληλα, όπως λένε «με το εν λόγω νομοσχέδιο ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ καταργούνται και οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι αντικαθίστανται από κομματικούς εγκάθετους».

Συμπληρώνουν δε ότι «ενδεικτικό της κυβερνητικής μεθόδευσης είναι ότι κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, ενώ δεν υφίσταται κανένας προφανής λόγος για αυτή τη σπουδή, καθώς κανένα από τα άρθρα του δεν είναι άμεσης εφαρμογής για την τρέχουσα σχολική χρονιά». Για όλους αυτούς τους λόγους η αρμόδια τομεάρχης Νίκη Κεραμέως έχει ζητήσει ήδη από την Παρασκευή την απόσυρση του.