Ο Γιώργος Βασιλειάδης φέρει την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού. Οχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μιας δεξιάς δηλαδή ή νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Που είναι κόντρα στα λαϊκά στρώματα και υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαπλοκή. Ο Γιώργος Βασιλειάδης (φωτογραφία κάτω) είναι μέλος της κυβέρνησης του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που εν συντομία αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ. Ο εν λόγω Βασιλειάδης διατείνεται ότι έχει βρει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον Τσακαλώτο. Από τις δημόσιες επενδύσεις. Τα οποία προτίθεται να διαθέσει για τον Αθλητισμό. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ότι αυτά τα 30 εκατομμύρια είναι ο ιδρώτας των συνταξιούχων. Το αίμα των αγρίως φορολογηθέντων. Δεν τα έχουν φέρει οι υπουργοί της κυβέρνησης από τα σπίτια τους. Πού θα μπορούσε, λοιπόν, να διαθέσει αυτά τα λεφτά ένας αριστερός υφυπουργός Αθλητισμού; Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ μπορεί να μας κάνει σοφότερους.

Θυσίες

Ενα γήπεδο μπάσκετ κι ένα γήπεδο χάντμπολ στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου έχουν κόστος 110.000 ευρώ. Ενα γήπεδο 5×5 κι ένα μπάσκετ κοστολογούνται 200.000 ευρώ. Ο ηλεκτροφωτισμός ενός Σταδίου, στα 135.000. Με 30 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να γίνουν πολλά μικρά αθλητικά έργα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και κάποια μεγαλύτερα. Με 2-3 εκατομμύρια, φτιάχνεις ένα κλειστό κολυμβητήριο. Αίθουσες γυμναστικής με πλήρη εξοπλισμό. Να πιάσουν δηλαδή τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού, όπως λέει ο κοινοτοπία. Να βλέπει ο παππούς τον εγγονό να ασκείται στο δημοτικό στάδιο της πόλης και να λέει «χαλάλι τους τα λεφτά που μου κόψανε από το ΕΚΑΣ». Τι προτίθεται λοιπόν να κάνει ο αριστερός (για να μην ξεχνιόμαστε) Βασιλειάδης τα 30 αυτά εκατομμύρια; Ούτε γήπεδα, ούτε κλειστά γυμναστήρια, ούτε συνθετικούς ή φυσικούς χλοοτάπητες. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα λεφτά θα δοθούν στην ΕΡΤ.

Εξάμβλωμα

Η οποία ΕΡΤ θα τα διαθέσει στις αποκαλούμενες «άστεγες» ΠΑΕ: Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Λαμία, Απόλλωνα, Αρη. Για να γίνουμε κατανοητοί, στις μικρές ΠΑΕ, από 2,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ. Ερχεται δηλαδή η κυβέρνηση να λύσει το (οικονομικό) πρόβλημα των ιδιοκτητών του Απόλλωνα και της Λαμίας. Να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος το τηλεοπτικό συμβόλαιό τους. Ενα προϊόν που κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να αγοράσει. Αυτό αποκαλείται αριστερή πολιτική στον αθλητισμό; Αν δεν το γνωρίζει ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρόκειται περί ανωνύμων εταιρειών. Ας βγουν στην ελεύθερη αγορά να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν δεν βρουν πρόβλημά τους. Ας κόψουν τον λαιμό τους. Κι επειδή ο υφυπουργός βάζει τα λεφτά, θα κάνει το πρωτάθλημα όπως θέλει αυτός. Ετσι φτάνουμε στο εξάμβλωμα των 20 ομάδων σε δυο ομίλους των 10.

Διαδικασία

Παραμένουν δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα Κέρκυρα – Πλατανιάς. Από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν οι Παναχαϊκή, Κισσαμικός. Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν οι δύο όμιλοι, ανάλογα με τη δυναμικότητα των ομάδων. Στον Α’ όμιλο, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας, Πανιώνιος, Γιάννινα, Λάρισα, Λαμία, Κέρκυρα, ΟΦΗ Κισσαμικός. Στον Β’ όμιλο, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, Απόλλωνας Πλατανιάς, Αρης, Παναχαϊκή. Υστερα από 18 αγωνιστικές του κάθε ομίλου, οι πέντε πρώτοι θα δημιουργούν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων. Για να προκύψουν ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Οι πέντε τελευταίες ομάδες των δύο αρχικών ομίλων θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο 10 ομάδων. Οι δύο πρώτοι θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα 1 της περιόδου 2019-20 και οι δύο τελευταίοι θα υποβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι υπόλοιπες έξι μαζί με τις τέσσερις που θα ανέλθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ θα συγκροτήσουν τη Σούπερ Λίγκα 2, των 10 ομάδων.

Φαρσοκωμωδία

Κάπως έτσι ο Βοναπάρτης (φωτογραφία πάνω) του ελληνικού αθλητισμού οραματίζεται από την περίοδο 2019-20 τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες: Σούπερ Λίγκα 1 των 12 ομάδων, Σούπερ Λίγκα 2 των 10 ομάδων και Φούτμπολ Λιγκ των 16 ομάδων. Αφού μεσολαβήσει η φαρσοκωμωδία των 20 ομάδων σε δύο ομίλους της προσεχούς περιόδου. Να το δεις και να μην το πιστέψεις. Η ΑΕΚ να κάνει προπόνηση σε αγώνες πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή, ο ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά κι ο Ολυμπιακός με τον Κισσαμικό. Κι όλες αυτές οι ασκήσεις επί χάρτου του Γιώργου Βασιλειάδη θα έχουν το κόστος που προαναφέραμε. Τριάντα εκατομμύρια, για να παίξουν για μία ακόμα φορά στη Σούπερ Λίγκα η Λαμία, ο Απόλλωνας κι ο Παναιτωλικός. Για να διευκολυνθεί το συνδρομητικό κανάλι και να βγάλει από πάνω του τη «σαβούρα» αλλά ταυτόχρονα να γλιτώσει ένα σεβαστό ποσό. Είναι δυνατόν δηλαδή να έχει συμβόλαιο ο Λεβαδειακός και να μην έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Αρης; Τους φορτώνουμε στην ΕΡΤ και καθαρίζουμε.

Χούι

Ο εκάστοτε (αριστερός) υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί το ποδόσφαιρο ιδιοκτησία του. Ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής είχε το χούι να σταματάει το πρωτάθλημα και να ορίζει στον τελικό του Κυπέλλου διαιτητή και βοηθούς της αρεσκείας του. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μοιράζει τα κρατικά λεφτά λες και τα έχει φέρει από το σπίτι του. Και να γίνει το πρωτάθλημα, ντε και καλά, όπως θέλει αυτός.